Sygehuschef og direktør dømt for million-svindel

Østre Landsret har stadfæstet domme på tre års fængsel

Fiktive fakturaer for millioner af kroner blev sendt til Helsingør Sygehus, og den tekniske chef på hospitalet sørgede for, at de blev betalt. (Foto: Kurt Hildebrandt)
Fiktive fakturaer for millioner af kroner blev sendt til Helsingør Sygehus, og den tekniske chef på hospitalet sørgede for, at de blev betalt. (Foto: Kurt Hildebrandt)

Den tidligere tekniske chef på Helsingør Sygehus Heine Lerke, 45, og direktør og entreprenør Niels Dahl, 51, fik intet ud af at anke deres bedrageri-domme til Østre Landsret.

Landsretten stadfæstede i dag dommene på tre års fængsel for organiserede bedragerier mod Helsingør Sygehus for 4,7 millioner kr. De blev dømt til at betale erstatning, og fik konfiskeret deres udbytte ved bedragerierne, oplyser Østre Landsret.

Million-svindlen finansierede blandt andet en Robinson 44 helikopter, som de to bedragere købte sammen via et selskab, og Niels Dahls helikopter-certifikat.

De to chefer blev dømt for 20 forhold af bedrageri i form af overfakturering og betaling af fiktive fakturaer. De erkendte i retten, at faktura-teksterne ikke var reelle, men forklarede, at hospitalet i alle tilfælde havde fået leveret de ydelser og varer, der blev faktureret og betalt.

Fiktive fakturaer for millioner af kroner blev sendt til Helsingør Sygehus, og den tekniske chef på hospitalet sørgede for, at de blev betalt. (Foto: Kurt Hildebrandt) Krimi Sygehuschef købte helikopter for stjålne skattepenge

Men Østre Landsret afviste ligesom retten i Helsingør de dømtes forklaringer, blandt andet fordi beslaglagt materiale fortalte en helt anden historie om organiserede bedragerier.

Svindlen stod på i cirka fire et halvt år, hvor Niels Dahl sørgede for, at der blev sendt fiktive fakturaer til regnskabsafdelingen på Helsingør Sygehus for arbejder der enten ikke var udført eller som blev overfaktureret.

Som chef for den teknske afdeling på sygehuset sørgede Heine Lerke for, at regningerne blev godkendt og betalt.

1 af 2 De to bedrageridømte stiftede et firma sammen, som købte en helikopter som denne en Robinson 44. Helikopteren blev solgt med en fortjeneste på godt en halv million kr., som er konfiskeret (PR FOTO)
2 af 2 Fiktive fakturaer for millioner af kroner blev sendt til Helsingør Sygehus, og den tekniske chef på hospitalet sørgede for, at de blev betalt. (Foto: Kurt Hildebrandt)