Sygehusdrab: Sygeplejerske sigtes for nyt drabsforsøg

Anklagemyndigheden sigter sygeplejerske for endnu et drabsforsøg mod en 86-årig mand under en nattevagt

Sygehusdrab: Sygeplejerske sigtes for nyt drabsforsøg

Få et lille overblik over sagen her

En 31-årig sygeplejerske, der er tiltalt for drab på tre patienter og drabsforsøg mod en fjerde på Nykøbing Falster Sygehus, skal sidde varetægtsfængslet, indtil der falder dom i sagen.

Det har en dommer ved Retten i Nykøbing Falster afgjort tirsdag.

Derudover er kvinden blevet præsenteret for yderligere en sigtelse for drabsforsøg mod en 86-årig mand under en nattevagt 2. og 3. januar.

Retskemiske undersøgelser af mandens hår har ifølge sagens anklager Michael Boolsen påvist spor af de sløvende præparater Zopiclon og Promethazin.

Under efterforskningen har en række læger på afdelingen fortalt politiet i afhøringer, at de ikke mindes at have udskrevet de to medikamenter til den pågældende patient, og hvis de havde gjort det, burde det være journalført, skriver BT.

En af lægerne har dog forklaret, at det måske ikke var utænkeligt, at den pågældende patient kunne have fået ordineret begge de sløvende medikamenter. I så fald burde det godt nok have været journalført, men 'det fandt nok ikke altid sted', som lægen ifølge BT udtrykte det.

Zopiklon blev også fundet i en hårprøve fra sygeplejerskens datter. Og sygeplejersken er ud over drab og drabsforsøg også tiltalt for at misbruge sin autorisation - blandt andet ved at give sin datter ikke-lægeordineret og farlig medicin.