'Sygeplejerske nød at dræbe'

Sygeplejersken William Davis fra Texas er fundet skyldig i drab på fire patienter, efter han havde injiceret dem med luft efter hjerteoperationer

Sygeplejersken William Davis er kendt skyldig i drab på fire patienter. Foto: Chelsea Purgahn/Tyler Morning Telegraph via AP
Sygeplejersken William Davis er kendt skyldig i drab på fire patienter. Foto: Chelsea Purgahn/Tyler Morning Telegraph via AP
Følg Krimi

Den 37-årige sygeplejerske William Davis er blevet dømt for drab på fire patienter og kan nu muligvis idømmes dødsstraf.

Det skriver flere medier, herunder BBC News.

Drabene på patienterne fandt sted på Christus Mother Frances Hospital i den amerikanske delstat Texas, efter fire mandlige patienter mellem 47 og 74 år oplevede anfaldslignende symptomer og senere døde af hjerneskader, da sygeplejersken havde injiceret luft i deres blodårer.

I retten kom det frem, at patienterne i første omgang havde haft vellykkede operationer, og derfor undrede lægerne sig over, hvordan deres tilstand var blevet forværret. 

Ifølge de amerikanske myndigheder var det først efter CT-skanninger, at lægerne blev bevidste om luft i patienternes hjerner.

William Davis' advokat Philip Hayes sagde ifølge BBC i retten, at der ingen beviser var for, at patienterne var døde af fejl, og samtidig hævdede advokaten, at William Davis blev gjort til syndebuk for et hospital i vanskeligheder.

Men anklagemyndigheden kræver William Davis idømt dødsstraf og hævder samtidig, at sygeplejersken 'nød at begå mordene' og 'kunne lide at dræbe mennesker'.

William Davis forbliver varetægtsfængslet i Smith County Jail i Texas. 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers