Sygeplejerske-sagen: Her er forsvars-advokatens bud på en straf

Christina Hansen skal, hvis det står til forsvareren, kun ti år i fængsel. Det er hans melding efter, at landsretten i dag ændrede byrettens kendelse fra drab til drabsforsøg

Christina Hansens forsvarer Michael Juul Eriksen mener, at sygeplejersken skal have ti års straf maksimalt tolv. Foto: Per Rasmussen
Christina Hansens forsvarer Michael Juul Eriksen mener, at sygeplejersken skal have ti års straf maksimalt tolv. Foto: Per Rasmussen

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet): Christina Hansens forsvarer mener, at hun skal idømmes ti års fængsel maksimalt tolv, efter at skyld-kendelsen i landsretten i dag blev ændret fra skyldig i drab til skyldig i drabsforsøg.

Modsat anklageren mener forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen ikke, at der i sagen er skærpende, men derimod formildende omstændigheder i sagen, hvor kvinden er blevet kendt skyldig i drabsforsøg begået i årene 2012-2015 på Nykøbing Falster sygehus.

Ikke koldt og kynisk
Efter at det i ankesagen i landsretten kom frem, at man ikke med sikkerhed kan sige, at Christina Hansens overmedicinering var så voldsom, at det kunne forklare patienternes død, mener forsvareren altså, at der skal en meget lavere straf til.

Christina Hansen blev i sommer af byretten dømt til fængsel på livstid. Anklageren har i landsretten i dag procederet for samme straf til den 32-årige kvinde.

- Christina har ikke koldt og kynisk likvideret de her personer, sagde forsvareren, da han skulle procedere.

Han pegede på, at der var tale om en formildende omstændighed, fordi alle ofrene var syge og svagelige personer, som alle var døende.

- Man havde opgivet behandling på de her personer, og de pårørende har været indforstået med, at det kun gik en vej. Der er tale om at forkorte livet med en eller to timer, sagde Michael Juul Eriksen.

Efter ændringen af kendelsen, er der ikke længere tale om, at Christina Hansen har givet en kæmpe medicin-dosis, og derfor bør der heller ikke være den samme dom, som ved dommen i byretten, påpegede advokaten.

Han sagde desuden, at der var tale om den laveste form for forsæt, idet kendelsen lyder på, at Christina Hansen blot var opmærksom på muligheden for, at injektionen kunne gå hen og dræbe patienterne.

Aldrig givet livstid for drabsforsøg
Michael Juul Eriksen lagde vægt på, at der aldrig i tidligere sager er blevet givet livstids-straf for forsøg på drab.

Desuden fremhævede han, at det er en formildende omstændighed, at det er Christina Hansens arbejde at give medicin.

Da dommeren spurgte Christina Hansen efter procedurerne om hun ønskede et sidste ord, hviskede hun lavmælt:  'Nej tak'.

I morgen klokken 10 falder dommen.