Sygeplejerske skyldig i drab: Nu er dommen faldet

Christina Hansen er idømt livstid for tre drab, et drabsforsøg og for at have givet sin datter receptpligtig medicin

Forsvarer Jørgen Lange har ikke været tilfreds retorikken fra anklagers side under retssagen. Hør hvad han sagde efter dommen her. Video: Per Rasmussen

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): Sygeplejersken Christina Hansen er idømt fængsel på livstid. Det har et enstemmigt nævningeting fastslået.

Dommen ankes på stedet.

Hun skal fortsat være varetægtsfængslet.

Christina Hansen kom ind i retten uden at kigge på sin familie eller tilhørerne, og hun stirrede ufravendt på retsformanden, da han læste dommen op.

Først da nævningene og de juridiske dommere forlod retssalen og hun fik et knus af forsvareren, kom der tårer frem i hendes øjne, men uden at hun brød sammen.

Anklager Michael Boolsen krævede livstid til sygeplejersken Christina Hansen.

Under anklagerens strafprocedure gav han udtryk for, at der ikke var nogen tvivl om, at hun skulle idømmes en livstidsstraf.

- Der er efter anklagerens opfattelse ingen formildende omstændigheder i denne sag. Kun skærpende omstændigheder, sagde han.

Krimi Sygeplejerske tiltalt for drab: Her er afgørelsen

- Der var tale om regulære drab fra en person, der skulle give pleje. Er det muligt at finde noget mere skærpende. Vel var de døende, men at dræbe dem må man altså ikke. Det er usandsynligt skærpende, at det er foregået i det miljø, det er foregået i, sagde han.

Anklager Michael Boolsen nævnte desuden, at en kollega til Christina Hansen, der havde en mistanke om, at hun dræbte patienter, på et tidspunkt sagde til hende: 'Christina, kender du begrebet dødsengel.

Bizart cirkus
- Tiltalte var ikke en dødsengel. Tiltalt var en dødsdjævel, sagde anklageren i sin strafprocedure.

. Det bizarre cirkus, det bizarre skuespil, som tiltalte udviklede på sygehuset, var patienterne statister i - og døden var den hyppigste medspiller i det skuespil, sagde han.

Han mente, at der ikke er grund til at gå ind i praksis, fordi der ikke er en tilsvarende sag i Danmark. Men han nævnte en børnelæge, der dræbte sin elskers kone og to børn på Bornholm, der blev idømt fængsel på livstid. 

Under forsvarer Jørgen Langes procedure indledte han med at sige:

- Det er en meget chokerende afgørelse både for min klient, men også for mig og min klients familie, sagde han.

Han påpegede det, han mener, er formildende omstændigheder. Blandt andet, at der var tale om ældre, døende patienter.

- Er der overhovedet et motiv i denne sag? Vi kan udelade, at der er sket en form for medlidenhedsdrab. Hvis Arne Herskov var blevet spurgt, om han ville dø, er jeg helt sikker på, at han ville have sagt ja, sagde han.

Han procederede for en straf på 12-14 år.

Se afgørelsen vedrørende de enkelte forhold her:

* Forhold 1: Drab på 72-årige Arne Herskov 4. marts 2012 med en overdosis medicin: Skyldig

* Forhold 2:  Misbrugt af sin stilling og tyveri ved at stjæle forskellige typer medicin fra sin arbejdsplads: Skyldig

* Forhold 3: Overtrædelse af autorisationsloven ved at have givet sin dengang syvårige datter kraftige og receptpligtige sovepiller: Skyldig

* Forhold 4: Drab på den 86-årige Anna Lise Poulsen 28. februar 2015: Skyldig

* Forhold 5: Drab på 66-årige Viggo Petersen 28. februar 2015: Skyldig

* Forhold 6: Drabsforsøg på 72-årige Maggi Rasmussen i tidsrummet fra 28. februar klokken 19.00 til 1. marts klokken 05.35 med en dødelig dosis af morfin, diazepam og hjertemedicinen Cordarone: Skyldig

* Forhold 7: Overtrædelse af både straffe- og autorisationsloven ved at have misbrugt sin stilling til at krænke privates ret og udvist grovere forsømmelse eller skødesløshed, idet hun i forbindelse med de påstået tre drab og drabsforsøget fejlbehandlede de angivne patienter: Skyldig i overtrædelse af straffeloven, men frifundet for overtrædelse af autorisationsloven.

* Forhold 8: Overtrædelse af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer ved i forbindelse med sin anholdelse uberettiget at besidde morfintabletter, Zopiclone samt en sprøjte, der havde indeholdt Stesolid: Skyldig

* Forhold 9: Besiddelse og anvendelse af mobiltelefon under varetægt: Frifundet