Sygeplejerskens forsvarer: Anklageren overdrev vildt

Sygeplejersken havde ikke set udfaldet af retssagen komme, siger forsvareren

Sygeplejerskens forsvarer: Anklageren overdrev vildt

Hør hvad Jørgen Lange sagde efter dommen her. Video: Per Rasmussen

Anklager Michael Boolsen brugte ord som dødsdjævel og koldblodig morder og kaldte sygeplejersken Christina Aistrup Hansens handlinger på Nykøbing Falster Sygehus for et bizart cirkus, da han argumenterede for, at hun skulle idømmes livstidsstraf.

Og det er overdrevet og upassende, mener forsvarer Jørgen Lange.

- Jeg vil sige, at det hører ingen steder hjemme at bruge den form for retorik. Man skal holde sig til de faktuelle forhold, og hvad der er af beviser eller indicier. Men at begynde at sætte en særlig karakteristik på min klient, som bestemt ikke er flatterende, det synes jeg, at han skal holde sig fra, sagde han efterfølgende.

Sygeplejerske skyldig i drab: Nu er dommen faldet

Anklageren medgiver, at han aldrig tidligere har brugt ord som bizart skuespil, perverteret og dødsdjævel i en retssag.

- Jeg har af gode grunde ikke brugt noget tilsvarende. Men jeg syntes, at det var nødvendigt for at gøre helt klart for alle, hvad anklagemyndigheden stod med her, sagde han.

- Jeg skal fortælle retten, hvorfor jeg mener, at der er særdeles skærpende omstændigheder i denne her sag. Jeg anvendte udtrykket, fordi en kollega har anvendt udtrykket dødsengel. Dødsengel er jo et ord, man anvender om medlidenhedsdrab. Der er ikke skyggen af medlidenhed her, sagde han.

Sygeplejerske tiltalt for drab: Her er afgørelsen

Christina Aistrup Hansen reagerede ikke synligt i retten i dag - hverken da hun blev kendt skyldig eller fik livstidsstraffen. Men forsvarer Jørgen Lange siger, at det har været en svær dag for hende.

- Det har været et hæsligt forløb, og det er en trist dag for hende og hendes familie, hendes kæreste og hendes otteårige datter.

- Det er klart, at heller ikke hun havde set det komme. Hun er selvfølgelig alt andet end lykkelig for dagens forløb. Så det er en bitter pille at sluge, siger han.

Simons farfar dræbt af sygeplejersken: En retfærdig dom

Mentalundersøgelsen af den nu drabsdømte Christina Hansen tegner et billede af hende som en drama-dronning, der søger spænding uden hensyn til andre og scorer højt på utroværdighedsskalaen. Den konklusion er Jørgen Lange stadig ikke tilfreds med.

- Nu er jeg ikke hverken psykolog eller psykiater, så jeg må jo forholde mig til, hvad fagkundskaben mener om min klient, efter hun har gennemgået en række samtaler med de her fagfolk. Og så må jeg tage det til efterretning. Men jeg mener ikke, at den mentalerklæring kan stå alene, så nu må vi jo se, om vi skal have en yderligere til brug for landsrettens behandling af sagen, siger han.

Forsvareren vil bede om en hasteberammelse af ankesagen.