Syrisk og somalisk asylansøger trængte ind til sovende børn

Ingen sammenhæng mellem to sager: 39-årig syrisk asylansøger sigtet for forsøg på voldtægt mod otteårig i Græsted, mens det er en somalisk asylansøger, der trængte ind til 14-årig pige i Ranum

Nordsjællands Politi undersøger, om en 39-årig syrisk asylansøger har flere seksuelle overgreb på samvittigheden.

Torsdag blev manden varetægtsfængslet i tre uger efter et voldtægtsforsøg mod en otteårig pige i Græsted i Nordsjælland, hvor manden om natten trængte ind i en villa hos en sovende familie, der havde glemt at låse døren.

Der er imidlertid ingen sammenhæng mellem en lignende sag fra Ranum i Nordjylland 16. november i år. Her blev en 14-årig pige udsat for en lignende forbrydelse.

Familien tør endnu ikke tage tilbage til deres hjem, fortæller faderen til Ekstra Bladet. (Arkivfoto) Krimi Far redder lille datter: Jeg vågnede ved et frygteligt skrig

I sagen fra november vågnede den 14-årige pige ved, at en yngre, somalisk udseende mand pludselig stod på hendes værelse og nussede hende på benet og prøvede at kysse hende, men det lykkedes den 14-årige pige at skræmme manden væk ved at skrige.

Han flygtede til et nærliggende asylcenter, hvor han senere blev fundet af lokale borgere fra Ranum som følge af pigens beskrivelse af gerningsmanden.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter politikommissær Preben Møller, at en asylansøger er mistænkt for overfaldet.

- Han blev efterfølgende sendt til Sandholmlejren i Nordsjælland, hvor vi afventer, at politiet derovre skal afhøre manden, men da vi ikke har modtaget noget fra dem endnu, er det formentlig ikke sket endnu, siger politikommissær Preben Møller, som understreger, at manden endnu ikke er sigtet i sagen.

Krimi Formodet voldtægtsmand vækkede otteårig i hendes seng

 Vicepolitiinspektør Henning Svendsen, afdeling for personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi, vil mandag følge op på sagen fra Ranum og tage kontakt til lokalpolitiet i Hillerød, hvor sagen formentlig er havnet, fordi den somaliske asylansøger sikkert blot skal sigtes for ulovlig indtrængning i villaen og blufærdighedskrænkelse af den 14-årige.

I sagen om forsøg på voldtægt på den otteårige pige i Græsted nægter den 39-årige syriske asylansøger sig skyldig.

- Han afviser overfaldet i Græsted med den begrundelse, at han var fuld, siger Henning Svendsen.

Krimi Asylansøger sigtet for voldtægtsforsøg mod otte-årig: Mistænkes for nyt overfald

Voldtægtsforsøget i Græsted skete, da manden pludselig stod på den otte-årige piges værelse og pressede sin hånd ned mod hendes bryst og mumlede om sex. Gerningsmanden blev pågrebet, da pigens far og en nabo fik overmandet gerningsmanden.

Selv om den 39-årige mand nu er sigtet for voldtægtsforsøget, kan han stadig ende med at få asyl i Danmark, da asylsagen kører uafhængigt af straffesagen, oplyser Udlændingestyrelsen til Ekstra Bladet.