Syv anholdt i koordineret aktion

Syv unge mænd er blevet anholdt og sigtet for vidnetrusler

Adskillige betjente fra Nordjyllands Politi slog til mod flere adresser i Aalborg-området i en koordineret anholdelsesaktion onsdag.

Her blev syv unge mænd i alderen 18–33 år anholdt, og alle sigtet for vidnetrusler.

Anholdelserne sker efter længere tids intensivt efterforskningsarbejde, der kan føres tilbage til en sag om grov vold tidligere på året.

Her truede en gruppe personer, som sympatiserede med den formodede gerningsmand til volden, et vidne til ikke at udtale sig.

- Vidnetrusler ser vi med stor alvor på. Man skal som vidne kunne afgive sin forklaring uden at frygte at blive udsat for repressalier – det er et af de fundamenter, vores retssamfund er bygget på. Derfor er jeg tilfreds med, at vi kunne skride til anholdelse af syv formodede gerningsmænd til truslerne, siger lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Martin Rolighed i en pressemeddelelse.

Han ønsker ikke udtale sig yderligere om sagens detaljer – herunder om den konkrete voldssag, der førte til, at truslerne mod vidnet blev fremsat. 
 
- Men sagens alvorlighed afspejler sig blandt andet i, at Anklagemyndigheden kræver varetægtsfængsling i fire uger af alle sigtede, siger han.

De syv mænd fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aalborg i dag klokken 10, hvor anklagemyndigheden vil bede om lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.