Annonce:
Annonce:

Syv personer fængslet i omfattende sag om hashring

Syv personer er blevet varetægtsfængslet for deltagelse i formodet hashring

HA's klubhus på amager var et ud af 22 lokationer, der blev ransaget onsdag.
Annonce:
Følg Krimi

Syv mænd i alderen 19 til 55 år er sent torsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet efter at have været fremstillet og sigtet for at være del af en hashring.

Kendelsen om fængsling faldt efter et retsmøde, der har varet siden kvart over ni til kort før klokken 18.

Se mere video på localeyes.dk

Ved retsmødets begyndelse nedlagde retten navneforbud på alle de anholdte i sagen og lukkede dørene på anklager Kia Reumerts anmodning, fordi der stadig var mulige uidentificerede medgerningsmænd på fri fod.

Ved retsmødets åbne del gjorde hun rede for politiets vurdering af sagen. Her fremgår det, at en 55-årig Hells Angels-veteran skal være bagmanden i en formodet hashliga, der siden begyndelsen af oktober i fjor og frem til begyndelsen af april i år solgte mellem 200 og 400 kilo hash i Christianias Pusher Street.

Annonce:

Klar rollefordeling
Ifølge anklageren var rollefordelingen i hashligaen klar - øverste led i kæden var ifølge politiets vurdering den omtalte rocker. Og ved sin side havde han en 36-årig, hærdebred mand. Og selv om han ikke er medlem af HA, så vurderes han af politiet til at være ganske tæt på klubben.

Ifølge anklageren var den 36-årige manden, der styrede hashligaens overordnede regnskaber, og sammen med rockeren modtog indtægten fra to-tre af hashboderne i Pusher Street.

En af de andre vurderes af politiet til at være pengekureren, der fragtede udkommet fra hashboderne væk fra Pusher Street og hen til de to formodede bagmænd.

De sidste fire er, ifølge politiets vurdering, hashligaens 'bønder', hvor to af dem fungerede som daglig ledere af hashboden kaldet Hashbod 24., hvor de blandt andet skal have bestyret det daglige regnskab.

De sidste to - to yngre mænd - var sælgere i hashboder, vurderer politiet.

Alle syv nægter sig skyldige i sigtelserne.

Samlet sigtes de for at have solgt mellem 200 og 400 kilo  hash i tidsrummet svarende til et sted mellem 1,6 kilo og 2,2 kilo om dagen.

Annonce:

Da dørene til retsmødet var lukkede, er begrundelsen for varetægtsfængslingen og de sigtedes forklaringer ikke kendt. Ekstra Bladet har dog fået at vide af forsvarer Gitte Juul Jensen, at de syv sigtede altså er blevet varetægtsfængslet.

Ransagede 22 steder
Det var onsdag, at politiet slog til mod den formodede hashliga efter godt et halvt års efterforskning.

Her ransagede man 22 steder, blandt andet HA klubhuset på Siljansgade på kanten af Amager ligesom også et værksted i Kastrup blev ransaget.

På Christiania blev der gennemført en ransagning i 'Tinghuset', og her fandt man flere dele fra politiuniformer i form af fire politiskjorter, en politijakke og en politiregnfrakke.

Det fandt politiet ved ransagningerne

755.000 kroner i kontanter

4 biler

1 ny Harley Davidson

1 pistol

1 signalpistol

1 peberspray

3 kg hash

1000 joints

Guldringe

4 politiskjorter

1 politijakke

1 politi-regnjakke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: