Syvårig dreng druknede under svømmehalstur med SFO: Nu undersøger skolen sagen

En lille dreng døde i lørdags efter han været i svømmehallen med sin SFO

En syvårig drengs liv stod ikke til at redde, efter han blev fundet livløs på bunden af et svømmebassin i Rødby. Foto: Google Maps
En syvårig drengs liv stod ikke til at redde, efter han blev fundet livløs på bunden af et svømmebassin i Rødby. Foto: Google Maps

En syvårig dreng afgik lørdag ved døden, efter han onsdag blev fundet livløs på bunden af et svømmebassin i Rødby.

Drengen havde sammen med 30 andre børn været i svømmehallen med sin SFO, da han pludselig bliver fundet livløs på bunden. Han blev efterfølgende fløjet til Rigshospitalet, hvor han natten til lørdag døde.

Syvårig dreng død efter tur i svømmehallen

Nu indleder drengens skole en grundig undersøgelse, for at finde ud af, hvad der er skete den tragiske dag.

- Vi har i dag haft fokus på mindehøjtideligheden, og nu skal vi selvfølgelig til at gennemføre nogle grundige undersøgelser af hele hændelsesforløbet, siger Henrik Andreasen, distriktschef for skoler og dagtilbud i Lolland Kommune til Ekstra Bladet og fortsætter: 

- Det er skolen og SFO'ens ansvar. Uheldet er sket i SFO-tiden, men det er på nuværende tidspunkt alt for tidligt at sige, hvad der helt præcist skete. Vi skal have analyseret alt.

Mindehøjtidelighed
Skolen har givet krisehjælp til både børn og deres forældre siden onsdag, hvor den tragiske ulykke skete.

- Vi har taget hånd om de berørte elever - primært i indskolingen. Da ulykken skete, blev forældre til de berørte børn både i vores førskole, i vores første og anden klasse kaldt ind til møde på skolen. Der var en debriefing og krisehjælp i form af psykologer, og de har bistået os hele vejen igennem, siger han.

Efter skolen fik den tragiske meddelelse, om at drengen var død, har de brugt tiden på at planlægge en mindehøjtidlighed.

- Alle vores elever på skolen har været samlet. Vi har tændt lys, der har været spillet nogle yndlingsmelodier. Nogle sange som drengen selv gik og sang, siger Henrik Andreasen.

Flere af eleverne har også været ovre ved Rødby Svømmehal, hvor de har lagt blomster.

- Han har også nogle søskende, hvordan har i taget hånd om dem?

- Vi har haft psykologer klar. Vi har haft særligt fokus på de lærere, som skal håndtere de børn ude i klasserne, siger distriktchefen.

Sydsjælland og Lolland Falsters Politi oplyser overfor Ekstra Bladet, at de venter på obduktionen af drengen, inden de foretager sig yderligere.