Tæskede familiefar ihjel som 15-årig: Nu er Popenda igen dømt for vold

Rasmus Popenda ryddede forsiderne, da han tæskede en familiefar ihjel i Aalborg som blot 15-årig. Nu har han fået endnu en dom for vold

Rasmus Popenda under afsoningen af stadiondrabet. (Privatfoto).
Rasmus Popenda under afsoningen af stadiondrabet. (Privatfoto).

Den 25-årige Rasmus Popenda har modtaget sin anden voldsdom inden for få år, siden han i 2008 blev dømt for det såkaldte stadiondrab, hvor en 48-årige familiefar blev tævet ihjel ved Aalborg stadion.

Den nye dom faldt ved Retten i Aalborg, hvor han torsdag blev idømt 70 dages ubetinget fængsel for vold i forbindelse med et værtshusslagsmål i marts sidste år.

Sagen startede i september sidste år, men fik på grund af udsættelse først sin afslutning i denne uge.

Rasmus Popenda blev ifølge Nordjyske frifundet for grov vold, og i stedet dømt for den milde voldsparagraf i straffeloven. Retten fandt det nemlig kun bevist, at den 25-årige havde slået en person i hovedet, oplyser anklager Mikkel Holdensgaard til avisen.

Rasmus Popenda var ellers tiltalt for at have sparket sit offer flere gange i hovedet, mens offeret lå ned. Overfaldet resulterede i flere skader i hovedet i form af blandt andet et brud på kæben og hævelser omkring øjenene.

Rasmus Popenda er på ny tiltalt for vold. Billedet stammer tilbage fra anholdelsen for stadiondrabet i 2007. (Foto: Ekstra Bladet). Krimi Stadionmorder tiltalt for ny vold

Derudover blev en anden mand, ifølge tiltalen mod den 25-årige, slået flere gange i hovedet med knyttet hånd, mens en tredje blev forsøgt slået i hovedet.

Popenda nægtede sig skyldig i anklagerne mod ham, men har under sagen erkendt, at han var en del af et skænderi og den tumult, der efterfølgende opstod ude foran værtshuset.

Her ses Rasmus Popenda på dengang 16 år kort efter sin anholdelse i slutningen af 2007. (Foto: Ekstra Bladet)
Her ses Rasmus Popenda på dengang 16 år kort efter sin anholdelse i slutningen af 2007. (Foto: Ekstra Bladet)

Ifølge anklager Mikkel Holdensgaard bar både den 25-åriges og vidnernes forklaringer til Retten i Aalborg præg af, at alle havde været fulde under voldsepisoden, og derfor var der en del usikkerhed omkring hændelsesforløbet.

Rasmus Popenda under afsoningen af stadiondrabet. (Privatfoto). Krimi Tæskede familiefar ihjel som 15-årig: Nu er Popenda tiltalt for vold igen

Voldsofrene havde blandt andet svært ved at sige med sikkerhed, hvem der havde sparket, og hvor meget af volden, den 25-årige stod bag og derfor fandt retten det kun bevist, at Popenda havde gjort sig skyldig i vold og ikke grov vold, som tiltalen ellers lød på.

Den 25-årige ankede den nye voldsdom på stedet.

Rasmus Popenda er på ny tiltalt for vold. Billedet stammer tilbage fra anholdelsen for stadiondrabet i 2007. (Foto: Ekstra Bladet). Krimi Drabsoffers mor: Det kommer ikke bag på mig

Rasmus Popenda blev centrum for landsdækkende forargelse og forfærdelse, da han som blot 15-årig tæskede en tilfældig familiefar ihjel bag Aalborg Stadion og efterfølgende filmede liget.

Han blev idømt syv års fængsel for drabet i 2008, men blev prøveløsladt i 2012.

Allerede efter sin første prøveløsladelse i sagen blev han tiltalt og senere dømt for ny vold.