Taliban: Det er et amerikansk fly

Et fly er styrtet ned nær hovedstaden Kabul, skriver Reuters

Et fly er mandag eftermiddag lokal tid styrtet ned syd for Kabul i Afghanistan.

Ifølge den afghanske vicepræsident, Sarwar Danish, er flere passagerer er omkommet. Præcis hvor mange er endnu uvist.

Flyet styrtede ned i Deh Yak-distriktet i Ghazni-provinsen, der ligger cirka 250 kilometer syd for hovedstaden Kabul omkring klokken 13.15 lokal tid.

Først lød meldingen ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der var tale om et passagerfly fra det statsejede flyselskab Ariana Afgan Airlines.

Flyselskabet har dog senere afvist, at det skulle være tilfældet.

- Det tilhører ikke Ariana, for der er to fly fra Ariana i dag fra Herat til Kabul og fra Herat til New Delhi, og de er begge i sikkerhed, siger chefen for Ariana, Mirwais Mirzakwal, til Reuters.

Mindre end fem om bord
Ifølge det til tider kontroversielle amerikanske medie Fox News, var der mindre end fem personer om bord på flyet. Det har de fra en talsperson fra det amerikanske militær.

Ifølge mediet er der tale om et fly af modellen Bombardier E-11A, og der er ingen indikationer, der tyder på, at flyet skulle være skudt ned.

Der er ingen forlydener om overlevende fra styrtet.

Taliban: Det er et amerikansk fly
Ifølge flere internationale medier er det amerikanske militær nu gået ind i undersøgelser om flyet.

New York Times skriver blandt andre, at flyet er styrtet i et Taliban-kontrolleret område. Ifølge mediet bekræfter det lokale politi, at der er tale om et fly tilhørende 'udenlandske styrker'.

Nyhedsbureauet AP skriver, at talsperson for Taliban Zabihullah Mujahid har meldt ud, at der er tale om et amerikansk militær-fly.

Der befinder sig omkring 12.000 amerikanske tropper og tusinder af Nato-tropper i Afghanistan. Det amerikanske militær har ifølge flere medier ikke ønsket at kommentere udmeldingen fra det afghanske politi eller Taliban.

Tidligere blev det meldt ud fra lufthavnen i Herat, at der var 110 mennesker om bord på flyet, da det styrtede ned. Dette er dog ikke bekræftet.

Opdateres ...