Taliban tager skyld for bombe mod hotel med udlændinge

Et angreb i Afghanistans hovedstad er overstået efter flere timer. Ingen hotelgæster eller -ansatte er såret

Følg Krimi

En bombe har natten til mandag lokal tid ramt Afghanistans hovedstad, Kabul.

Eksplosionen skete ved Northgate Hotel, som ligger i et sikret område og er kendt for at huse mange udlændinge.

Taliban har taget skylden for angrebet, der blev udført med en lastbil ladet med sprængstoffer. Lastbilbomben banede vej for, at flere gerningsmænd fik adgang til det sikrede område. Det fik flere timer lange skudvekslinger til at udspille sig.

Tidligt mandag morgen meddeler det lokale politi, at angrebet er overstået, efter at i alt tre talibanere har mistet livet. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Hotellet i Kabul benyttes både af udenlandsk militær og civile organisationer. Ifølge det afghanske medie Tolonews er ingen gæster eller ansatte blevet såret.

Både gæster og medarbejdere befinder sig dog tidligt mandag morgen fortsat i sikkerhedsrum.

Der var 11 udlændinge, ni ansatte og 26 sikkerhedsvagter på stedet, da angrebet blev indledt, skriver Tolonews.

Det lykkedes soldaterne fra Taliban at komme tæt på, da de angiveligt henvendte sig til vagterne og fortalte, at de var løbet tør for benzin. Idet sikkerhedsvagterne begyndte at hjælpe med bilen, detonerede bomben.

En talibaner blev dræbt i eksplosionen. I de efterfølgende skudkampe på hotellets område blev yderligere to Taliban-krigere dræbt, siger sikkerhedsstyrker til Tolonews.

Én politimand er også bekræftet omkommet.

Taliban talte tidligere på natten om dusinvis af ofre, men er kendt for at overdrive drabstal i sådanne situationer, skriver Reuters.

Eksplosionen ved hotellet kunne høres over det meste af Kabul ifølge BBC.

Kort før eksplosionen, der skete omkring klokken 01.30 natten til mandag lokal tid, røg strømmen tilsyneladende i større dele af Kabul. Den er dog tilbage igen, lyder det ifølge flere personer på sociale medier, skriver BBC.

Det er ikke meget mere end en uge siden, at mindst 80 personer mistede livet i et selvmordsangreb i Kabul. Foruden de dræbte kom flere end 230 andre til skade i forbindelse med angrebet, som den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat tog skylden for.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+