Tamam fra X Factor er død

Tamam Kvadrani Abukar, der deltog i X Factor i 2010, blev onsdag aften erklæret død på Rigshospitalet

Tamam, der var med i X Factor i 2010, blev erklæret død onsdag. (Foto: Privatbillede)
Tamam, der var med i X Factor i 2010, blev erklæret død onsdag. (Foto: Privatbillede)

26-årige Tamam Kvadrani Abukar er onsdag aften klokken 19.11 erklæret død på Rigshospitalet, hvor hun siden søndag har ligget i kunstig koma efter en voldsom trafikulykke.

Det bekræfter Københavns Vestegns Politi over for Ekstra Bladet.

- Vi kan bekræfte at den 26-årige kvinde, der søndag morgen var involveret i en trafikulykke søndag morgen er blevet erklæret død 19.11, siger vagtchef Henrik Andreasen.

Det var Tamans storebror Mohamed Abukar, der søndag eftermiddag bekræftede, at det var hans lillesøster, der var kommet meget slemt til skade i ulykken.

-  Lægerne siger, at der er nul procents chance. Hendes hjerne sover, sagde hendes meget berørte bror Mohamed Abukar til Ekstra Bladet ude foran Rigshospitalet.

- Hun trækker ikke vejret selv. Det er maskinen, der gør det, sagde han.

Taman ligger ifølge sin familie i respirator på Rigshospitalet. (Foto: Privatbillede) Krimi Vidne fra X Factor-Tamams ulykkesbil: Derfor gik det galt

Slynget ud af bilen
Den tragiske ulykke skete tidligt søndag morgen ved en tilkørsel mellem Motorring 3 og Køge Bugt Motorvejen.

I bilen var der udover Taman Kvadrani Abukar og kvinde og en mand.

- De har været til en fødselsdag og er hen på morgenen på vej hjem og skal køre en af passagerne i bilen hjem. De kommer kørende, og der opstår tvivl om, hvilken afkørsel, de skal tage. Man tager en sidste øjebliks beslutning og foretager en hurtig manøvre, sagde vagtchef Peter Olesen tirsdag, efter man havde afhørt de øvrige passagerer.

Taman ligger ifølge sin familie i respirator på Rigshospitalet. (Foto: Privatbillede) Krimi Vidne fra X Factor-Tamams ulykkesbil: Derfor gik det galt

- Chaufføren taber herredømmet over bilen og bliver slynget ud af bilen og pådrager sig et alvorligt hovedtraume, mens de andre to, der var spændt fast med sikkerhedssele, er stort set uskadte, tilføjede han.

Opgav ikke håbet
Taman Kvadrani Abukar blev efterfølgende kørt til Rigshospitalet, hvor hun blev indlagt med livstruende skader.

Men selv om det så meget sort ud opgav familien ikke håbet.

- Vi holder hende i hånden og prøver at tale med hende. Vi tager en dag ad gangen, sagde hendes storebror mandag til Ekstra Bladet.

- Familien er samlet. Og i går var der omkring 100 mennesker forbi. Hvis ikke samme antal kommer forbi i dag, så bliver det nok omkring halvdelen, sagde storebroderen Mohamed Kvadrani Abukar.

Mohamed Abukar og resten af Tamams familie håber på et mirakel. (Foto: Anthon Unger) Krimi Maskine holder X Factor-Tamam i live: - Vi tror stadig, der er en chance

- Jeg er lige ved siden af hende på stuen. Vi skiftes til at våge over hende. Vores far er her på hospitalet og har fået et sted at sove lidt. Han skal op nu.

Kendt i X Factor
Den 26-årige pige blev kendt, da hun i 2010 var en del af pigegruppen 8210, der fik en syvendeplads i X Factor.

Ifølge hendes anden storebror Ahmed holdt hun efterfølgende liv i håbet om at skabe en karriere inden for musikken. Men ifølge broren vandt hendes hjerte over musikken, hvilket betød, at hun valgte en helt anden karrierevej. Hun har nemlig været handicaphjælper i flere år - senest i Københavns Nordvestkvarter.

- Hun gør aldrig noget halvhjertet, er gavmild og har et stort hjerte, sagde Ahmed tirsdag til Ekstra Bladet.

  Sara El-DaoFoto: Casper Dalhoff Krimi X Factor-deltager i koma: 'Jeg brød sammen'

Taman kæmper lige nu for sit liv på Rigshospitalet. (Foto: Privatbillede) Krimi X Factor-deltager kæmper for sit liv: I koma efter ulykke