Tatovørs søn få meter fra bandeskyderi: Han er rigtig rystet

Ukendte gerningsmænd stoppede op og skød en mand, der har tilknytning til bandemiljøet, i låret foran tatovørbutikken Don't Fear Ink

Michael Enager ses her til venstre med ryggen til, men han bliver afhørt af politiet umiddelbart efter skyderiet. Foto: Per Rasmussen
Michael Enager ses her til venstre med ryggen til, men han bliver afhørt af politiet umiddelbart efter skyderiet. Foto: Per Rasmussen

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Tatovøren Michael Enagers 22-årige søn var helt tæt på, da ukendte gerningsmænd affyrede to skud mod en kunde foran hans tatovørforretning Don't Fear Ink i Næstved fredag aften. 

Ofret, der, ifølge politiet, har tilknytning til bandemiljøet, blev ramt i låret.

Michael Enager havde selv lige snakket med kunden, men var nødt til at køre.

– Han har ikke bestilt tiden på det tidspunkt. Og så tager min søn over, og så går der tyve minutter, hvorefter jeg bliver ringet op af min søn, at der har været skyderi dernede, siger Michael Enager.

– Min søn står skråt foran ham en meter fra ham og snakker, og han sidder på en stol. Og så kommer ham her over og siger: 'hvem er ham og ham' og så rækker han (ofret, red.) hånden op og siger, 'det er mig' og så skyder han ham, fortæller Michael Enager.

– Peger han på din søn?

– Det føler min søn, fordi han står skråt foran ham. Så han er rigtig rystet over det her. Så han har haft fri i går og i dag, siger han.

Michael Enager kører tatovørforretningen Don't Fear Ink i Næstved, hvor en mand blev skudt uden for fredag aften. Privatfoto
Michael Enager kører tatovørforretningen Don't Fear Ink i Næstved, hvor en mand blev skudt uden for fredag aften. Privatfoto
 

– Politiet siger, at ofret har banderelationer. Ved du, hvor han hører til?

– Nej, det spørger vi jo heller ikke om, når folk kommer ind, siger Michael Enager, der afviser, at skyderiet har noget med tatovørforretningen at gøre. 

– Så I har ikke nogen relationer til bander eller rockere?

– Nej, overhovedet ikke. Vi har også snakket om, at hvis vi finder ud af, at folk er det der fremover, så beder vi dem om at gå igen, for vi vil ikke udsættes for det igen. Både for vores egen ve og vel, men også for vores ansatte, siger Michael Enager,

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er offeret medlem af Satudarah, men det ønsker politiet ikke at kommentere.

Michael Enager tror, det er en tilfældighed, at skyderiet skete uden for deres butik.

Træt af spekulationer
– Jeg tror bare, han har været uvenner med nogen. Der kører ret mange biler forbi, hvor vi ligger, og hvis de så har set, at han har siddet der, så tager de vel bare chancen. Jeg ved ikke, hvordan de tænker, men det er det eneste, jeg kan komme frem til, hvorfor det skulle være lige der.

Adressen har tidligere været kendt for at huse Black Army, og det betød, ifølge Michael Enager, at folk i starten troede, at de også havde rockerrelationer. Derfor er han ærgerlig over, at dette skyderi nu kan sætte gang i de spekulationer igen.

Han blev selv anholdt for narkohandel i 2004 og fik en dom på otte års fængsel i 2006, som han afsonede fem år af. 

– Jeg har været en rod engang. Men jeg er pædagog i dag og arbejder i psykiatrien, siger han og fortæller, at han ikke har lavet noget siden 2004.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Michael Enagers søn. Han ønsker dog ikke at medvirke selv, men henviser til sin far.

Svært miljø
Politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, fortæller, at de stadig leder efter de to gerningsmænd, som skød manden med banderelationer foran tatovørbutikken Don't Fear Ink.

- Der er rigtig godt gang i efterforskningen. Her ligger et stort arbejde foran os, men vi er optimistiske, siger han og fortæller, at de har fået rigtig mange henvendelser i sagen.

Det er politiets opfattelse, at gerningsmændene ramte den, de gik efter.

- Der er tale om to gerningsmænd, der går sammen hen til ham, og de går målrettet. Vi er helt sikre på, at de er gået efter ham, siger han og tilføjer i forhold til, at det skete foran tatovørforretningen, der tidligere har været klublokale for Black Army.

- Det er personerne, der er interessant, ikke så meget omgivelserne, siger han og fortæller, at det er et miljø, der er rigtigt svært at efterforske i.

- Og det er også tilfældet her, siger han.

Skudofferet blev efter skyderiet bragt på hospitalet og opereret. Han blev hurtigt konstateret uden for livsfare og stabil.

Der har gennem længere tid verseret flere rocker- og banderelaterede konflikter i politikredsen, og mandag og onsdag var der to bandeskyderier omkring Vordingborg. Kim Kliver vurderer dog ikke, at de har forbindelse til fredagens skyderi i Næstved.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Nicky Terp, talsmand for Satudarah. Han fortæller, at den skudsårede ikke er medlem af deres klub, og at Satudarah ikke er del af en konflikt i Næstved.