Taxachauffør dømt for voldtægt: Her er hans straf

Ét års fængsel til 39-årig chauffør, der voldtog en 16-årig pige i sin taxa

En 39-årig taxachauffør er onsdag blevet dømt for voldtægt af en 16-årig. (Modelfoto: Linda Johansen)
En 39-årig taxachauffør er onsdag blevet dømt for voldtægt af en 16-årig. (Modelfoto: Linda Johansen)

En taxachauffør er onsdag blevet idømt et års fængsel for en voldtægt af en 16-årig pige samt blufærdighedskrænkelse af en 21-årig kvinde i februar i år.

Det oplyser senioranklager Bente Schnack til Ekstra Bladet.

Den 39-årige familiefar, Zakar Mir, som har kørt taxa i 15-16 år, begik voldtægten under en køretur natten til 28. februar, hvor den dengang 16-årige pige skulle køres hjem efter en bytur. På en parkeringsplads forgreb han sig på pigen, som har forklaret til politiet, at hun vågnede ved, at manden lå ovenpå hende.

Krimi 16-årig fortalte far om voldtægt: 'Så knækker man sammen'

Udover et år i fængsel, har den 39-årige mand fået frataget retten til at køre taxa i tre år.

- Det er tilfredsstillende, at han blev dømt, og at han fik en hård straf i forhold til praksis, siger senioranklageren til Ekstra Bladet.

Praksis i voldtægtssager, hvor der ikke er tale om overfaldsvoldtægt, men derimod hvor en person udnytter, at offeret ikke er i stand til at sige fra, er omkring otte måneders fængsel.

Dommeren lagde i sin begrundelse vægt på, at der var flere skærpende omstændigheder i denne sag - og tilsidesatte mandens egen forklaring om, at den 16-årige selv havde taget initiativet.

(Modelfoto: Ulrich Krimi Taxaoffer: Jeg var bange for ham

- Hun skulle tisse, og da hun kom tilbage i bilen, så rørte hun mig på pludselig på maven. Jeg sagde til hende, at hun burde kende sine grænser. Men hun fortsatte og tog sin hånd ned i mine bukser, forklarede han og fortalte videre, at han derefter først rørte kvinde på brysterne og efterfølgende i skridtet.

Udover voldtægten blev den 39-årige dømt for at have taget på en kvinde - også under en taxatur - få dagen forinden. Kvinden skulle køres til skadestuen efter et voldsomt cykelstyrt og undervejs på turen kørte taxachaufføren sin hånd op og ned af hendes inderlår, ligesom han forsøgte at kysse hende.

En 39-årig taxachauffør er tiltalt for voldtægt af en 16-årig og for tre dage før, at have udsat en 21-årig for krænkelser. (Modelfoto: Lina Johansen) Krimi Taxachauffør nægter voldtægt: '16-årig lagde selv op til sex'

Den 39-årige mand valgte at modtage dommen og valgte heller ikke at kære dommerens beslutning om, at han skal sidde varetægtsfængslet frem til, at dommen skal afsones. På nuværende tidspunkt har han siddet fængslet i knap 3,5 måned. En 39-årig taxachauffør er tiltalt for voldtægt af en 16-årig og for tre dage før, at have udsat en 21-årig for krænkelser. (Modelfoto: Lina Johansen) Krimi Taxachauffør nægter voldtægt: '16-årig lagde selv op til sex'