Taxaoffer: Jeg var bange for ham

En 21-årig kvinde blev befamlet af en taxachauffør, mens hun sad i hans bil på vej til hospitalet, forklarede hun i retten tirsdag. En anden kvinde har anmeldt chaufføren for voldtægt

(Modelfoto: Ulrich
(Modelfoto: Ulrich

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): En taxatur tog en uventet og ganske ubehagelig drejning for en 21-årig kvinde, der var på vej til skadestuen på Herlev Hospital med en hjernerystelse 25. februar i år.

Det forklarede kvinden i retten tirsdag, hvor den formodede overgrebsmand sidder tiltalt for blufærdighedskrænkelse af kvinden samt voldtægt af en kun 16-årig taxakunde få dage senere.

Kvinden ringede efter en taxa sent om aftenen, efter hun havde talt med akuttelefonen 1813, fordi hun havde det meget skidt efter et cykelstyrt tidligere på dagen.

- Jeg satte mig ind på forsædet af taxaen, fordi jeg havde slået mit ben og gerne ville have det strakt. Han spurgte, om jeg var kommet til skade eller skulle på arbejde på hospitalet - og da jeg sagde, jeg var kommet til skade, tog han min hånd og sagde, at han ville varme mine hænder, fordi de var kolde, forklarede kvinden.

En 39-årig taxachauffør er tiltalt for voldtægt af en 16-årig og for tre dage før, at have udsat en 21-årig for krænkelser. (Modelfoto: Lina Johansen) Krimi Taxachauffør nægter voldtægt: '16-årig lagde selv op til sex'

- Jeg trak min hånd til mig. Og så begyndte han at tage mig på inderlåret og køre sin hånd op og ned - helt op til trussekanten. Jeg bad ham lade være og skubbede hans hånd væk, men han blev ved med at tage hånden ned på mit lår. Og jeg blev bange for ham og for, at han ville gøre noget mere, lød det fra den 21-årige.

Hun nægtede, at hun havde givet taxachaufføren indtryk af, at hun var interesseret i ham, ligesom hun ikke mente, de havde haft en hyggelig samtale under turen.

- Vi snakkede nærmest ikke, for jeg havde det så dårligt, at jeg bare sad og koncentrerede mig om ikke at kaste op, som jeg havde gjort hele aftenen, forklarede hun.

I den 39-åriges forklaring lød det omvendt, at de havde snakket godt sammen, og at den unge kvinde virkede meget åben og imødekommende - og som om hun havde brug for lidt omsorg ovenpå sit styrt.

Derfor gav han hende et klap på låret og sagde god bedring, inden hun forlod taxaen.

- Hun bad også om mit nummer, fordi hun gerne ville køre med mig tilbage igen, hvis ikke hun blev indlagt. Jeg fik også hendes, forklarede den 39-årige mand i retten. Han afviste pure, at han havde befølt kvinden, men viste med hænderne, hvordan han let havde klappet hendes lår.

En 39-årig taxachauffør er tiltalt for voldtægt af en 16-årig og for tre dage før, at have udsat en 21-årig for krænkelser. (Modelfoto: Lina Johansen) Krimi Tiltale: Taxachauffør voldtog sovende 16-årig

Han forklarede videre, hvordan den 21-årige kvinde selv tog initiativ til at kramme ham efter turen. Den forklaring kunne kvinden dog ikke genkende. En 39-årig taxachauffør er tiltalt for voldtægt af en 16-årig og for tre dage før, at have udsat en 21-årig for krænkelser. (Modelfoto: Lina Johansen) Krimi Tiltale: Taxachauffør voldtog sovende 16-årig

- Jeg ved ikke, hvor han fik mit nummer fra. Men han ringede og skrev flere gange efterfølgende. Jeg svarede på de første beskeder, fordi jeg var bange for ham og bange for, at han ville komme ind på hospitalet, forklarede kvinden, der efter to dages indlæggelse blev sendt hjem fra hospitalet.

Da hun blev anbefalet at ringe efter en taxa, brød hun sammen og kontaktede sin mor og bror.

- Jeg var bange for, at det ville være ham, der hentede mig igen, forklarede hun.

Storebroderen hentede hende på hospitalet og kontaktede efterfølgende taxaselskabet. Senere - efter gentagne opfordringer fra sin mor, som også var indkaldt som vidne i retten - anmeldte kvinden også sagen til politiet.

Senere tirsdag skal den 17-årige kvinde, som den 39-årige familiefar er tiltalt for at have voldtaget i sin taxa, vidne i retten. Det samme skal hendes far, som hun fortalte om voldtægten, da hun kom hjem en tidlig morgen efter en bytur.