Taxi-boss tiltalt i opsigtsvækkende sag

Tidligere bestyrelsesformand i Dantaxi er tiltalt i sag om ulovlig videregivelse af tilladelser sammen med en række andre. Alle nægter sig skyldige

Følg Krimi

En af Danmarks mest magtfulde taxi-bosser er på vej på anklagebænken i en sag om brud på taxiloven.

Lars Christiansen, tidligere bestyrelsesformand i Dantaxi, er i dag medlem af bestyrelsen selvsamme selskab, der i dag er blandt Danmarks største taxiselskaber, og han var en af de helt centrale personer, da selskabet sidste år blev solgt til kapitalfonden Triton, der ejer selskabet gennem skattely.

Taxa-direktør: Derfor sælger vi

Torsdag starter en sag i Lyngby ret, hvor anklagemyndigheden regner Lars Christiansen som en af to bagmænd i en sag, hvor en lang række vognmænd er tiltalt for at have videregivet deres personlige taxitilladelse til tredjemand.

Det fremgår af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Sagerne er foregået i mellem 2011 og 2015, og er foregået i en periode, hvor Lars Christiansen var leder af bestillingskontoret hos Taxi Nord, og han er tiltalt for at udnytte denne position til at hjælpe med overdragelsen af tilladelserne til en mand i taximiljøet, som også er tiltalt i sagen, og som anklagemyndigheden regner for at være den anden bagmand.

Taxa-gigant solgt

Nægter sig skyldig
Derudover er i alt 11 vognmænd på anklagebænken. Alle vognmændene risikerer bøder for overtrædelse af loven, hvis de bliver dømt, mens anklagemyndigheden formentlig vil gå efter større bøder til Lars Christiansen og tredjemanden.

Sagen starter torsdag, og der er afsat fem retsdage til den. Der ventes dom i december.

Lars Christian Christiansen nægter sig skyldig, lyder det fra hans advokat Lars Borring, der også repræsenterer en række af vognmændene, der ligeledes nægter sig skyldig.

Skattely-selskab står bag Danmarks største taxaselskab

- Der er flere interessante ting i det. Det ene er, at der siden er kommet en ny taxilov, og hvilken indflydelse den får på mulige strafbarheder efter den gamle; det er særdeles uklart.

- Anklagemyndigheden siger 'overlader sin virksomhed', og det er der ikke tale om. Man har altid haft lov til at have ekstern bistand i et et eller andet omfang. Og så har man en mærkværdig fortolkning, mener vi: Hvis man har tre eller flere vogne eller bevillinger, kan man sidde bag skrivebordet og lade alle andre lave stort set alt arbejdet. Men har man kun en eller to, er man ikke så heldig stillet - så skal man selv pukle rundt. Og det kan stærkt diskuteres, om sådan en forskelsbehandling er rimelig, og om det er strafbart, hvis man i et vist omfang videregiver visse opgaver til andre, siger Lars Borring.

Også de øvrige nægter sig skyldige, oplyser deres advokater til Ekstra Bladet, der forgæves har forsøgt at få en kommentar fra Lars Christiansen gennem Dantaxi.

Sådan handler taxa-konge med tilladelser

Taxakonge fortsætter indtog: Scorer hver tredje tilladelse

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind