Annonce:
Annonce:

Teenage-rockere ville flygte ud af landet efter skyderier

De to unge mænd, som i sidste uge blev anholdt for flere skyderier i Næstved, havde planer om at flygte ud af Danmark

Politiet var massivt til stede foran retsbygningen, hvor to teenagere med tilknytning til Bandidos blev fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Per Rasmussen
Politiet var massivt til stede foran retsbygningen, hvor to teenagere med tilknytning til Bandidos blev fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

En 17-årig dreng og hans 18-årige kammerat ville formentlig undgå lovens lange arm, da de i dagene op til 14. oktober lagde planer om at forlade Danmark.

De to unge mænd, som ifølge politiet begge er medlemmer af Bandidos, blev samme dag anholdt og sigtet for en række skyderier, som den sidste måned har skabt utryghed i Næstved.

Vilde skyderier i Næstved: Teenagere fængslet for tre drabsforsøg

Ekstra Bladet har fået indsigt i retsbogen fra grundlovsforhøret mod de to rockere, som blev holdt for lukkede døre. Men i kendelsen, som blev læst op, da retsmødets igen var offentligt, fremgår det, at politiet tilsyneladende havde får nys om de to teenageres planer om at forlade landet.

 

De to teenagere er sigtet for tre drabsforsøg. Foto: Per Rasmussen
De to teenagere er sigtet for tre drabsforsøg. Foto: Per Rasmussen

Annonce:

- Vi har en klar ide om, hvor de ville tage hen, men hvordan vi er kommet i besiddelse af de oplysninger, og hvor de ville hen, vil jeg af efterforskningsmæssige grunde ikke komme ind på, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Rocker-konflikt og skyderier i Næstved: Teenagere fremstilles i grundlovsforhør

Sigtet for tre drabsforsøg
Det er politiets opfattelse, at de to tatoverede teenagere, der begge nægtede at udtale sig under grundlovsforhøret, er identiske med den knallert-kørende duo, som de seneste uger har skabt stor utryghed i Næstved.

Senest for en uge siden, hvor der for tredje gang blev affyret skud mod et hus på en villavej i den Sydsjællandske by.

De to teenage-rockere er i forbindelse med skyderierne sigtet for tre forskellige drabsforsøg, samt at have anskaffes sig våben op til de forskellige skudepisoder.

I kendelsen beskrives det blandt andet, hvordan de to unge mænd har hentet to skydevåben i en skraldespand foran Næstved Storcenter.

Flere rockere anholdt for drabsforsøg: Politiet har en klar besked til dem

Annonce:

Ifølge sigtelserne mod de to teenagere drejer det sig om en skudepisode 23. september foran Rema 1000 i Næstved, hvor en 30-årig mand med forbindelser til Satudarah blev ramt af skud, da gerningsmænd affyrede ikke under ti skud.

Stort overblik: Kugleregn i blodig oktober Nyt skyderi: Kugler fløj gennem børneværelse

Rockerkonflikt
Derudover er duoen sigtet for to forskellige skud-episoder på Kildemarksvej i Næstved. Først ved 6. oktober at have affyret ikke under seks skud mod et hus på vejen. Her gik kuglerne igennem vinduerne til stuen og første sal, hvor der begge steder befandt sig personer. Ingen blev dog ramt.

Efterfølgende natten til 13. oktober, hvor gerningsmænd lidt før klokken tre om natten affyrede flere skud mod endnu et hus på vejen. Ifølge sigtelsen i mod de to teenagere ramte to skud gennem ruden til et børneværelse, hvor et ni-årigt barn lå og sov. Projektilerne blev dog stoppet af et kraftigt gardin.

Teenage-duoen blev under grundlovsforhøret fængslet i fire uger herunder to uger i isolation, fordi politiet mener, at skyderierne relaterer sig til en verserende konflikt mellem Bandidos og Satudarah i Sydsjælland.

Urolighederne fik i starten af måneden Sydsjælland og Lolland-Falsters politi til at indføre visitationszoner i Næstved.

- Det er et nødvendigt redskab i vores synlige og tryghedsskabende indsats i området, siger politiinspektør Kim Kliver.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: