Teenagepige kørt over og dræbt på motorvej: Ung mand satte hende af

Det er ikke tilladt at standse på motorvejen for at sætte folk af, forlyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har nu obduceret ung kvinde, der blev fundet død . (Foto: alarm112danmark.dk)
Politiet har nu obduceret ung kvinde, der blev fundet død . (Foto: alarm112danmark.dk)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det er i strid med færdselslovens bestemmelser at standse sin bil på motorvejen for eksempelvis at sætte en passager af.

Det fortæller efterforskningsleder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Ove Pedersen.

Han taler teori og generelt. Men han taler også om den mystiske sag om en 18-årig teenagepige, der sent onsdag aften blev kørt over og dræbt, mens hun lå på Holbæk-motorvejen i overhalingsbanen tæt på Kirke-Sonnerup.

Fredag kom det frem under et ligsyn af den 18-årige, at hun ikke var død, da en 59-årig kvinde ramte hende, mens hun lå på motorvejen. Den 59-årige havde ikke en chance for at undgå påkørslen. Og et andet mandligt vidne har til politiet fortalt, at pigen lå helt stille i overhalingsbanen forud for påkørslen.

Men det kom også frem, at politiet via afhøringer har fundet ud af, at den 18-årige blev sat af på motorvejen. En yngre mand er blevet afhørt af politiet. Og han har fortalt, at han tilbød pigen at køre hende hjem til Holbæk. Undervejs er der imidlertid sket det, at køreturen er blevet afbrudt, idet pigen blev sat af midt på motorvejen, hvorefter manden kørte videre.

Mystisk dødsfald: Sådan havnede teenagepige på motorvejen

Bliver måske et tema senere
Midt- og Vestsjællands Politi ønsker ikke at fortæller mere om relationen mellem den yngre mand og den 18-årige pige. Eller hvad der førte til, at pigen pludselig blev sat af. Men Ove Pedersen nævner altså, at det er ulovligt at standse på motorvejen.

- Men den del er vi ikke gået så højt op i endnu. Det er muligt, at det bliver et tema på et tidspunkt, forklarer Ove Pedersen til Ekstra Bladet.

Rent teknisk er det chaufførens ansvar ikke at standse, når det gælder færdselsloven. Når en passager vælger at stige ud, er det imidlertid lidt mere vanskeligt at vurdere, hvem der har ansvaret.

- Lad os antage, at en person er fuld, når han eller hun vælger at stige ud af bilen. Så kan du risikere at gøre dig skyldig i at hensætte en person i hjælpeløs tilstand. Det kan også være, at personen er under 15 år. Så er det igen chaufførens ansvar, siger vagtchef Michael Sehested til Ekstra Bladet.

Ifølge obduktionens resultater er der ifølge vagtchefen foreløbig intet, der skulle indikere, at den 18-årige pige var fuld, da hun blev kørt ned og dræbt.

Kvinde fundet død på motorvej: Familie skal hjælpe med identifikation

Var i live før påkørsel
Det var cirka klokken 23.15, at en 62-årig mandlig bilist, der kom kørende mod vest ad Holbækmotorvejen, opdagede, at der lå en bylt i overhalingsbanen. Han valgte at standse i nødsporet for at tjekke, hvad det var.

Men inden manden nåede så langt, kom en 59-årig kvinde kørende. Hun har til politiet fortalt, at hun ville vise hensyn til den 62-årig, som netop var standset i nødsporet. Derfor trak hun ud i overhalingsbanen.

Inden den 59-årige nåede at reagere, var hun kørt ind i den bylt, som altså viste sig at være den 18-årige pige. Det var til at begynde med uklart, om pigen allerede var død, da hun blev ramt. Den 62-årige mand har fortalt politiet, at hun lå helt livløs.

- Men teorien om, at hun skulle være blevet dræbt, og at liget af hende skulle være smidt ud, er altså nu helt afkræftet. Obduktionen har vist, at hun døde af den påkørsel, som hun blev udsat for, forklarer Ove Pedersen til Ekstra Bladet.

Mystik: Person fundet død på motorvejen

Pårørende skal se pigen
Den 18-årige er ikke 100 procent sikkert identificeret endnu. Men politiet er så sikre, som man overhovedet kan blive uden at have fået den endelige bekræftelse fra de pårørende.

- Der er nogle kendetegn, som gør, at vi er sikre på, det er hende. På tirsdag er det planen, at familien skal forbi og se hende. Først da er vi 100 procent sikre, forklarer Ove Pedersen.

Både lørdag og søndag fortsætter politiet med at foretage afhøringer til sagen, oplyser Ove Pedersen.