Teenager anholdt for dyreplageri: Svang hund rundt i dens snor

Den anholdte er tidligere medarbejder på en hundepension

Joe Pendergrass' dyremishandling blev filmet af et overvågningskamera hos hans arbejdsgiver. Video: Kamera One

18-årige Joe Pendergrass blev torsdag anholdt i Orlando, Florida og sigtet i en sag om dyremishandling, som politimester Wayne Ivey kalder for 'et af de mest foragtelige tilfælde af dyremishandling' han nogensinde har set.

Joe Pendergrass blev søndag 22. januar filmet af et overvågningskamera i færd med at svinge en hund af racen Shih Tzu rundt i dens snor. I optagelserne ses det hvordan han flere gange svinger hunden hårdt ned i jorden og sparker den. Hunden brækkede et ben som følge af mishandlingen, skriver News 6 WKMG.

Overvågningsvideoen blev filmet foran den 18-åriges nu tidligere arbejdsplads, hundepensionen Barkingham Palace i Florida, hvor indehaver Candy Pearce er dybt chokeret.

- Hvordan nogen kan gøre sådan noget er over min forstand, siger indehaveren.

- Så snart jeg blev forfærdet over at se hvad han havde gjort greb jeg telefonen, ringede til politiet og bad dem om at anholde ham. Han sagde at måske var kommet til at træde på hunden, men ikke var sikker på om han havde eller ej. Så selvfølgelig tog jeg det ikke for gode varer.

18-årige Joe Pendergrass. Politifoto
18-årige Joe Pendergrass. Politifoto
 

Troede han var dyreven
Joe Pendergrass havde været ansat på deltid i Barkingham Palace siden november 2016, men at han kunne finde på at være ond overfor dyr kommer bag på Candy Pearce. Da hun baggrundstjekkede ham inden ansættelse bestod han nemlig uden problemer, og intet ved ham fik advarselslamperne til at blinke.

- At han kom så langt uden at have et omsorgsfuldt hjerte overfor dyr er vi chokerede over, siger Barkingham Palace-ejeren.

Voldsom video: El-forsyningsarbejder tæver familiehunde med rørtang

Også politimester Wayne Ivey er chokeret over den 18-åriges dyreplageri.

- Det eneste ord jeg kan tænke på, er ondskab, lyder det fra politimesteren, da han bliver spurgt om Joe Pendergrass' motiv for mishandlingen.

- Men budskabet er simpelt: Hvis du gør et dyr fortræd i Brevard County (Wayne Iveys politikreds, red.), hvis du gør et barn fortræd, hvis du gør en ældre fortræd, hvis du gør nogen fortræd, så ryger du i fængsel, og vi laver ikke sjov, lyder det fra politimesteren, som oplyser at den forurettede hund ser ud til at komme sig uden varige men.

Video afslører: Kvinde tæver sin hund, fordi den ikke vil sidde