Teenager død af frygtet, smitsom sygdom

En 17-årig dreng døde nytårsdag af den smitsomme sygdom meningitis. Styrelsen for patientsikkerhed har lavet smitteopsporing

Følg Krimi

1. januar mistede en 17-årig dreng fra Region Hovedstaden livet som følge af den sjældne form for meningitis, der skyldes bakterierne meningokokker.

Det oplyser Styrelsen for patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Den bakterielle meningitis er en farlig sygdom, som kræver behandling. Ifølge styrelsen for patientsikkerhed er sygdommen dog både sjælden og ikke særlig smitsom. I 2015 var der 40 tilfælde i Danmark, og der registreres omkring fem årlige dødsfald grundet meningitis i Danmark, hvor meningokokbakterier er årsagen.

Meningitis er en betændelse i hjernehinderne, og sygdommen bliver derfor også kaldt hjernehindebetændelse. Alle kan få meningitis, men det opstår hyppigst hos børn og unge.

Teenager død: Nu er efterskole igen ramt af meningitis

Det er bare et år siden, at en anden teenager døde af meningitis. Teenageren, en 16-årig dreng,  var elev på en efterskole i Nyborg, som blev ramt af den frygtelige sygdom. Han blev smittet med meningitis i løbet af juleferien og mødte ikke op i skole mandag efter ferien.

Efterfølgende blev endnu en teenager på efterskolen ramt af sygdommen, og 167 elever blev sendt hjem.

I forbindelse med dødsfaldet 1 januar i år har Styrelsen for patientsikkerhed lavet en smitteopsporing samt taget kontakt til udsatte personer.

- Vi har lavet smitteopsporing, og været i kontakt med de personer, som det er relevant at tilbyde forebyggende behandling. Det er vigtigt at understrege, at sygdommen er meget lidt smitsom, og at det kun er nødvendigt med forebyggende behandling, hvis man har sovet sammen med eller kysset en person der er syg med meningokoksygdom inden for en periode på ti dage før sygdommens start, lyder det fra Anette Lykke Petri, der er enhedschef, overlæge, ph.d. i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ung pige kæmper mod meningitis: Deler forfærdelige billeder af sygdommen, der kan tage hendes liv

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby