Teenager død: Mistede balancen på segboard og faldt ud foran bus

15-årige Nawaf Al-Tuwayan væltede på sit segboard og faldt ud foran en bus, som ikke nåede at stoppe, før det var for sent

Nawaf Al-Tuwayans segboard var skyld i, at han faldt ud foran en bus og blev dræbt. (Foto: Peter Jordan, NI Syndication)
Nawaf Al-Tuwayans segboard var skyld i, at han faldt ud foran en bus og blev dræbt. (Foto: Peter Jordan, NI Syndication)

Segboards eller hoverboards, som de også kaldes, er et af de helt store julegavehit blandt store børn og teenagere. Desværre er de selvbalancerende køretøjer ikke helt ufarlige, hvilket for nylig fik Trafik- og Byggestyrelsen til at forbyde dem på offentlige veje i Danmark.

Gadgets Brandvarm julegave: Derfor skal du ikke købe et hoverboard

At man kan komme grueligt galt af sted på de rullende bræt, viser en tragisk sag fra Storbritannien, hvor 15-årige Nawaf Al-Tuwayan tidligere på ugen kørte rundt på sit segboard, fordi han skulle købe ind for sin mor. Det skriver The Mirror.

- Han prøvede at dreje rundt, men faldt af og hoverboardet rullede over mod os. Jeg stod bag ham og sagde: 'Det kommer en bus, der kommer en bus, kom op!' Men han kom ikke op i tide, siger Jeffrey Mingle, der overværede den tragiske situation til The Telegraph.

Da bussen ramte Nawaf Al-Tuwayan slæbte den ham et par meter hen ad vejen, mens Jeffrey Mingle desperat forsøgte at advare buschaufføren, der ikke var klar over, at han havde ramt den 15-årige.

Forbrug Julegavehit er ulovligt på vejene

Ifølge Jeffry Mingle så Nawaf Al-Tuwayan usikker ud, da han kørte på segboardet, inden ulykken indtraf. Jeffery Mingle fortæller desuden, at det tog mere end en halv time, før man var i stand til at få Nawaf Al-Tuwayan ud fra bussen, som han var fastklemt under. Men det var for sent, og den 15-årige dreng var død.

Gadgets Flyselskaber lukker gaten totalt: Hoverboards - ingen adgang

Buschaufføren er ifølge en kollega 'meget erfaren' og er ikke blevet anholdt i sagen.

Ifølge The Telegraph er Nawaf Al-Tuwayan så vidt man ved den første person, som er omkommet i forbindelse med en segboard-ulykke. Det er forbudt at køre på segboards på offentlige veje i Storbritannien - præcis som det er i Danmark.

Danske kendte Dansk numsedronning gør segboardet endnu mere trafikfarligt