Teenager dømt til døden ved korsfæstelse

En 21-årig skal korsfæstes i Saudi Arabien, efter at han har deltaget i en demonstration mod regeringen

Ali Mohammed al-Nimr skal korsfæstes i Saudi Arabien. (Privatfoto)
Ali Mohammed al-Nimr skal korsfæstes i Saudi Arabien. (Privatfoto)

Den 21-årige Ali Mohammed al-Nimr er blevet dømt til døden i Saudi-Arabien, efter at han har deltaget i en demonstration mod den nuværende saudiarabiske regering. Desuden skulle han have været i besiddelse af ulovlige våben - en anklage han benægter.

Ali Mohammed al-Nimr blev anholdt som 17-årig tilbage i februar 2012 efter en demonstration under det arabiske forår, og efter to års retsforfølgelse, hvor drengen ifølge kritikere er blevet tortureret, er hans sidste appel blevet afvist.

Straffen for hans 'forbrydelser' er korsfæstelse og halshugning.

Menneskerettighedesorganisationen Reprieve siger, at Ali Mohammed al-Nimr er uskyldig, og at han bliver straffet, fordi hans onkel, Sheikh Nimr al-Nimr, er en prominent religiøs leder og menneskerettigheds-aktivist. Onklen blev dømt til døden i 2014.

Nu hjælper Saudi flygtningene: Donerer 200 moskeer til Europa

Organisationen hævder, at drengen skulle være blevet uretfærdigt behandlet under retssagen. Den 21-årige er angiveligt blevet tortureret og nægtet advokat samt ikke være blevet informeret om, hvornår retssagen fandt sted før efter, han var blevet dømt til døden.

- Ingen skulle gå gennem de prøvelser, Ali har lidt - tortur, tvungen 'tilståelse' og en uretfærdig, hemmelig rets-proces, som resulterer i døden ved korsfæstelse, siger Maya Foa, direktør for Reprieve, i en erklæring.

Den endelige dom er nu afsagt, og det betyder, at Ali Mohammed al-Nimr kan blive korsfæstet når som helst.