Teenager dræbte Else: Nu taler mor og far ud

- Han er stadig vores lille, store dreng

Følg Krimi

Han er dømt for at have kvalt den 77-årige Else Johannesen i Lemvig en lun augustnat i fjor. Forud for drabet udspillede der sig efter alt at dømme et rædselsfuldt sexmareridt for den forsvarsløse ældre kvinde.

Hun er død, men den i dag 16-årige drabsmand lever. Og hans mor og far svigter ham ikke på trods af den alvorlige dom.

De taler nu ud til Folkebladet Lemvig om, hvordan de en gang om ugen kører to en halv time igennem landet for at besøge deres søn, som byretten og forleden også landsretten har dømt ham for drab og anden seksuel omgang end samleje.

- Vi har ikke svigtet et eneste besøg. Han er stadig vores lille, store dreng på to meter, siger mor Susanne Rasmussen til Folkebladet Lemvig.

Hendes søn skal med dommen være i psykiatrisk behandling på ubestemt tid og være indlagt på en psykiatrisk afdeling i maksimalt fem år.

For forældrene har de flere år på siden af straffesagen mod sønnen været hårde.

Anholdelsen af teenagedrengen står lysende klar for faren, selv om han ikke var hjemme, da politiet tog ham med fra lejligheden:

- Jeg blev ringet op af politiet, der fortalte, at de havde anholdt min søn. I første omgang troede jeg ikke på det. Jeg regnede med, at det var telefonfis, så derfor lagde jeg i første omgang bare på. Men der blev ringet op igen, så derfor skyndte jeg mig hjem. Da jeg kom hjem kunne jeg se, der holdt nogle biler udenfor og at der også stod nogle folk ved huset, men jeg må ikke få talt med min søn inden han bliver ført væk af politiet, fortæller Lars Rasmussen til Folkebladet Lemvig.

Ud over drab var drengen var også tiltalt for voldtægt under særligt skærpende omstændigheder, men det forhold er han blevet frifundet for.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter