Teenager likvideret i narko-krig i London

Morderne skal hver afsone mindst 65 års fængsel

17-årige Charlie Wright blev lokket til at tjene penge som pusher. Han blev ofret i en krig mellem to narko-baroner. (politifoto)
17-årige Charlie Wright blev lokket til at tjene penge som pusher. Han blev ofret i en krig mellem to narko-baroner. (politifoto)

Tømrer-lærlingen Charlie Wright, 17, blev rekrutteret som pusher af den somaliske narko-baron Ibrahim Aden i London, kendt som 'Doble D', og det kostede teenageren livet.

Han blev likvideret i en krig om narko-markedet mellem 'Doble D' og Hassan Hassan, 33, 'Goldie', der ikke så med milde øjne på, at konkurrenten havde møvet sig ind på hans territorium i Greenwich.

En uge før drabet på Charlie Wright blev en af 'Goldies' pushere stukket ned, og det skulle hævnes.

Lokket i baghold
Så en sen nat ringede en af Charlie Wrights faste kunder for at købe narko. Men det var et baghold.

Den 17-årige kørte til mødestedet, en lejlighed på Calvert Road i Greenwich, da en gruppe mænd trængte ind i lejligheden og en af dem dræbte Charlie Wright med et skud i hovedet fra et haglgevær. Drabet skete den 23. april 2010, men først efter en langvarig efterforskning lykkedes det at pågribe gerningsmændene.

I dag faldt dommen over morderne ved the Old Bailey i London.

Narko-baronen Hassan Hassan og den 49-årige Colin Anderson blev begge idømt livsvarigt fængsel med et minimum på 35 års fængsel og endnu 12 år for røveri og 18 år for besiddelse af skydevåben med henblik på at dræbe.

De tre domme skal afsones kontinuerligt.

- En sort verden
En tredje tiltalt Mohammed Ibrahim, 26, blev frifundet for mord og våbenbesiddelse, men idømt syv års fængsel for røveri.

Alle tiltalte nægtede sig skyldige.

Kriminalinspektør Mick Norman, drabsafdelingen ved Metropolitan Police, siger, at han er meget tilfreds med dommen: - Ingen retfærdighed vil bringe Charlie tilbage til hans familie, men jeg håber inderligt at tyngden af dommen vil give de pårørende en vis trøst.

Ved indledningen af sagen sagde anklageren Bobbie Cheema: - Det var en kold og brutal henrettelse af en 17-årig dreng.

- I denne sag vil I træde ind i en sort verden, som eksiterer i vores hovedstad sammen med den verden, som I færdes i, sagde anklageren til nævningerne.

1 af 2 Colin Andersen, 49, (til venstre) og hans chef Hassan Hassan, 33, alias 'Goldie' blev dømt for drab, mens Mohammed Ibrahim blev frifundet, men fik syv års fængsel for røveri. (politifoto)
2 af 2 17-årige Charlie Wright blev lokket til at tjene penge som pusher. Han blev ofret i en krig mellem to narko-baroner. (politifoto)