Annonce:
Annonce:

Teenager sigtet for dobbeltdrab: Påkalder sig nødværge

En 16-årig og 17-årig bliver fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for dobbeltdrab på to teenagere, der mistede livet i knivstikkeri

En 16-årig og 17-årig bliver fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for dobbeltdrab på to teenagere, der mistede livet i knivstikkeri

Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I GLOSTRUP: Det store retslokale var fyldt, da to teenagere på 16 og 17 år blev ført ind til grundlovsforhør onsdag eftermiddag.

De to unge mænd er sigtet for drab og drabsforsøg, efter to unge på 17 og 18 år blev ramt af fatale knivstik på Skjeberg Alle i Høje Taastrup mandag aften kort inden klokken 23.

Den ene blev erklæret død på stedet, mens den anden døde af sine kvæstelser på hospitalet. Endnu en ung mand, der var venner med de to dræbte blev såret af knivstik, men er nu uden for livsfare.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der blev tirsdag aften arrangeret et fakkeltog for at mindes drabsofrene. Foto: Kenneth Meyer
Der blev tirsdag aften arrangeret et fakkeltog for at mindes drabsofrene. Foto: Kenneth Meyer
 

Tørrede øjnene
Til stede på tilhørerpladserne var foruden den samlede danske presse både pårørende til de dræbte og til de sigtede. Flere af dem måtte tage dybe indåndinger og tørre deres øjne, allerede inden retsmødet gik i gang.

Annonce:

Den 17-årige meldte sig selv allerede tirsdag, mens den yngste, der nu bliver fremstillet, blev anholdt senere tirsdag aften.

Begge mænd var sorthårede og spinkle af bygning, da de en efter en trådte ind i retslokalet og satte sig ned ved siden af deres forsvarere.

En mandlig pårørende til den 17-årige sigtede formede et hjerte med hænderne henvendt til den unge mand, mens det ene drabsoffers pårørende brød ud i gråd, da hans navn blev læst højt.

Teenagedrengene bekræftede deres fødselsdage og anholdelsestidspunkter, inden anklageren læste de grufulde sigtelser op.

Artiklen fortsætter under videoen ...

En 17-årig dreng og en 18-årig mand er afgået ved døden, efter at de blev stukket med kniv mandag aften

To teenagere knivdræbt på gaden.
 

Dobbeltdrab
De er sigtet for i fælles forening og forståelse med forsæt til at dræbe at have stukket det ene drabsoffer i halsen, mens den anden blev dræbt af et stik i brystkassen. Den overlevende teenager blev ramt af stik i læggen, men ifølge anklagemyndigheden var han i livsfare.

Annonce:

Derfor lyder den samlede sigtelse på dobbeltdrab og drabsforsøg.

Den 17-årige af mændene nægtede sig via sin forsvarer skyldig i drab og påkaldte sig nødværge, mens den yngste nægtede sig skyldig.

Efterfølgende begærede anklagemyndigheden lukkede døre og navneforbud på de unge sigtede, hvilket retsformanden valgte at imødekomme, og det store presseopbud måtte sammen med størstedelen af de pårørende forlade lokalet.

På grund af de sigtedes unge alder måtte forældre og værger blive i retssalen under den lukkede del af grundlovsforhøret, der forventes afsluttet i løbet af eftermiddagen.

Områdets beboere havde arrangeret fakkeltog i Taastrup aftenen efter drabene. Foto: Kenneth Meyer
Områdets beboere havde arrangeret fakkeltog i Taastrup aftenen efter drabene. Foto: Kenneth Meyer
 

Forsøgte førstehjælp
Beboerne i det moderne boligområde på Skjebergs Allé hørte mandag aften tumult og råb om hjælp fra en gangsti, og flere ilede til stedet, hvor de tre teenagere lå såret.

Annonce:

Det har en af områdets beboere, der går under navnet Bobby, fortalt til Ekstra Bladet. Sammen med sin kone forsøgte han at give førstehjælp til de sårede. Flere mørkklædte personer løb efterfølgende derfra.

Vicepolitiinspektør Peter Malmose fortalte tirsdag formiddag, at de ledte efter mindst to gerningsmænd, og at de søgte vidner, som havde set noget i området omkring Skjebergs Allé og tidligere på aftenen omkring det nærliggende storcenter City 2.

Ulmende kontrovers
Politiet var hurtige til at kalde det en 'intern' hændelse.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har der været en ulmende kontrovers mellem to grupper af unge mænd fra området op til drabene, men intet tyder på, at der er banderelationer.

De to dræbte var begge gymnasieelever. Den ene af de dræbte og den sårede gik begge på Vestskoven Gymnasium i Albertslund, hvilket skolens rektor har bekræftet.

Opdateres ...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: