Teenagere anholdt for satanistisk hærværk mod kirker

En 16-årig dreng og en 13-årig pige er anholdt af politiet for groft hærværk mod tre jyske kirker

Viby Kirke ved Aarhus var en af de tre kirker, der blev udsat for groft hærværk i løbet af december. (Arkivfoto: POLFOTO)
Viby Kirke ved Aarhus var en af de tre kirker, der blev udsat for groft hærværk i løbet af december. (Arkivfoto: POLFOTO)

Selvom de kristne budskaber for alvor skinner igennem i juletiden, har to jyske teenagere besluttet, at tre kirker ikke skulle få lov til alene at udsprede kristne budskaber.

Således har de nemlig begge to erkendt at stå bag omfattende satanistisk hærværk rettet mod Østerhåb Kirke og Torsted Kirke i Horsens samt Viby Kirke ved Aarhus.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I løbet af december har de to teenager begået omfattende graffitihærværk med satanistiske vers, tegn og budskaber på murene samt på en enkelt gravsten, og ud over en strafferetslig sag mod den 16-årige, vil der formentlig også blive stillet krav om erstatningskrav.

- Der er blevet forøvet grafittihærværk på murværket på kirken, som selvfølgelig skal afrenses, men der er ikke opgjort noget erstatningskrav, som sagen står nu, så det afventer vi efterfølgende, siger sektionsleder hos Sydøstjyllands Politi Jesper Julian Christensen til Ekstra Bladet.

Ifølge TV2 Østjylland har de to teenagere blandt andet skrevet 'God is the reason of massmurder' (Gud er skyld i massemord) på væggen på Viby Kirke.

Fascineret af det okulte
Baggrunden for det omfattende hærværk var ifølge de to unges forklaring en fascination af det okkulte.

- Forklaringen fra de to unge lyder, at de ikke har noget imod kirkerne som institution. De unge har brugt kirkerne som en platform for at udtrykke deres fascination af det okkulte, lyder det fra Jesper Julian Christensen i pressemeddelelsen udsendt af Sydøstjyllands Politi.

Ud over murene på de tre kirker har de to unge også begået hærværk mod en enkelt gravsten.

Jesper Julian Christensen ønsker ikke at oplyse, hvordan politiet har fundet frem til de to unge gerningsmænd, eller hvad de i øvrigt har forklaret, ud over at de har erkendt at have begået hærværket.

Politiet vurderer ikke umiddelbart, at de to unge kan have andet aktuelt hærværk på samvittigheden. Sektionslederen ønsker dog heller ikke at kommentere på, om den 16-årige, der er fra Aarhus, tidligere er straffet for lignende forhold.

Den 13-årige pige, der kommer fra Horsens, vil få sin sag overdraget til de sociale myndigheder, fordi hun er under den kriminelle lavalder.