Teenagere dømt: Dreng tvunget til at tygge på død rotte

Fire drenge er torsdag blevet idømt en ungdomssanktion ved Retten i Viborg

Fire drenge er i retten dømt for vold og for at tvinge deres offer til at bide i en død rotte. Arkivfoto: Lasse Kofod/Polfoto
Fire drenge er i retten dømt for vold og for at tvinge deres offer til at bide i en død rotte. Arkivfoto: Lasse Kofod/Polfoto

Fire drenge er torsdag blevet kendt skyldige i en bizar og grum sag ved Retten i Viborg.

Teenagerne var tiltalt for 'legemesangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling, samt ulovlig tvang' mod en 16-årig dreng.

Det skete blandt andet ved at tage halsgreb, slå og sparke drengen adskillige gange i ansigtet og på kroppen med knyttede næver. De fire drenge var også tiltalt for at have trampet på kammeraten, mens han lå værgeløs på jorden.

Men ydmygelserne stoppede tilsyneladende ikke der.

De fire teenagere blev i dag også kendt skyldige i at have tisset på ham, brændt hans hånd og at have tvunget deres offer til at bide i en død rotte under trusler med et jernrør.

Teenage-kvartet i retten: Tvang 16-årig til at bide i rotte

Derudover antændte de desuden deres offers jakke og pressede under trusler om yderligere vold den 16-årige til selv at stikke hænderne ind i flammerne.

Den ene af de dømte drenges forsvarer, Mette Grith Stage, oplyser, at alle fire blev idømt en ungdomssanktion.

Ungdomssanktionen er et alternativ til ubetinget fængselsstraf for unge mellem 15 og 18 år, som er dømt for alvorlig kriminalitet.

Drengene blev også dømt for at have slået offeret i baghovedet med en glasflaske, slået ham på ryggen og benene samt for at have sparket ham i hovedet og på halsen.

Ifølge politiet varede voldsorgiet mod den 16-årige dreng tre time og foregik i en lagerhal, som også blev udsat for hærværk. De tre drenge kendte deres offer fra den døgninstitution, hvor de alle var anbragt.

Efter overfaldet tog de fire drenge tilbage til institutionen, som har plads til i alt syv anbragte unge.

Morgenen efter gik de fire tiltalte i skole og på arbejde, som de plejer. Den overfaldne dreng betroede sig imidlertid til en pædagog, som straks kontaktede politiet og skadestuen.

Ungdomssanktion betyder helt konkret, at drengene starter med to måneder på en lukket institution, herefter op til et år på en åben institution.

Til sidst slutter de med et udslusningsprogram, hvor kommunen så at sige holder øje med, om drengene opfører sig ordentligt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri