Teenagere på voldsturné: To personer anholdt

To mænd på 16 og 17 år bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag sigtet for vold, tyveri, hærværk og forsøg på brugstyveri

Østjyllands Politi fremstiller i dag to unge mænd i grundlovsforhør i forbindelse med to voldsepisoder i Aarhus her til morgen.

- Omkring klokken 6.20 overfalder de en mand foran politigården i Aarhus. De slår og sparker ham gentagende gange, og da vi ser det på overvågningen, løber vi selvfølgelig ud og anholder dem, siger vagtchef Bo Christensen til Ekstra Bladet.

De to unge mænd er henholdsvis 16 og 17 år og kommer begge fra Hadsten området.

- Da vi får dem ind på politigården, kan vi se, at de passer på et signalementet fra en voldsepisode tidligere på aftenen i Fiskergade. Her sidder en person og sover i en bil, da de to anholdte begynder at sparke og slå på bilen, siger vagtchefen og forsætter:

- Da personen går ud af bilen, begynder de at slå på ham, inden forurettede må flygte væk fra stedet. Derefter forsøger de to unge mænd at stjæle bilen, det lykkedes ikke, siger han.

De to unge mænd tager dog nogle effekter med fra bilen, og de er derfor også sigtet for tyveri, forsøg på brugstyveri og hærværk, oplyser vagtchefen.

Hvad der har været årsagen til de to teenageres voldsturné, det ved vagtchefen endnu ikke. Og han ønsker ikke at fortælle, om der har været narkotika indblandet, siden at de to mænd reagerer på denne måde.

- De har været i byen, det er det eneste, jeg kan oplyse på nuværende tidspunkt.

De to mænd bliver her til middag fremstillet i grundlovsforhør, hvor anklageren vil kræve dem varetægtsfængslet.

Hvordan de to mænd forholder sig til sigtelsen, kan vagtchefen ikke oplyse.