Terror-dømt er blevet far i fængslet

Said Mansours nyeste hustru fødte en datter, mens han ventede på dommen i Højesteret

Said Mansour, 56, blev far for femte gang, mens han sad varetægtsfængslet. Barnet blev også undfanget under konens besøg i fængslet. (Foto: Ole Buntzen/Polfoto)
Said Mansour, 56, blev far for femte gang, mens han sad varetægtsfængslet. Barnet blev også undfanget under konens besøg i fængslet. (Foto: Ole Buntzen/Polfoto)

Den terror-dømte Said Mansour, 56, der onsdag i Højesteret fik frakendt sit danske statsborgerskab og blev udvist af Danmark for bestandigt, er blevet far til sit femte barn, mens han sad i fængslet og ventede på sin endelige dom.

I oktober sidste år fødte hans tredje hustru, som han kun er muslimsk gift med, en datter, der i dag er cirka otte måneder gammel.

I forvejen har Said Mansour fire voksne børn på 21, 23, 29 og 31 år med sin første hustru, som han blev skilt fra for mere end 15 år siden.

Han har også fire børnebørn. Alle børn og børnebørn er danske statsborgere.

Undfanget i fængslet
Datteren blev både undfanget og født, mens Said Mansour sad fængslet, fremgår det af domsudskrifterne i sagen.

Barnet blev undfanget, da hustruen besøgte ham i fængslet i januar 2015.

Det var cirka to måneder efter, at retten på Frederiksberg den 4. december 2014 idømte Said Mansour fire års fængsel for at opfordre til islamisk terror.

Frederiksberg Ret udviste ham ikke dengang, men dommen blev anket til i første omgang Østre Landsret.

Den 1. juli 2015, mens hustruen stadig var gravid med datteren, stadfæstede landsretten de fire års fængsel, og fratog Said Mansour hans danske statsborgerskab.

Den afgørelse fik Said Mansor så lov til at anke til Højesteret.

Sam Mansour er dømt to gange for opfordring til terrorisme. Alligevel kan han ikke vises ud (foto Polfoto) Krimi Terrordømt til udvisning - kan måske blive i Danmark

Og hvis Said Mansour har tænkt, at et nyfødt barn kunne hjælpe ham til at undgå udvisning af Danmark, fordi det ville krænke hans menneskeret til et familieliv, troede han helt forkert.

Højesteret siger i dagens dom: 'Hvad særligt angår hans familiemæssige forhold, bemærker Højesteret, at han ikke har haft et egentligt familieliv med (navnet på hustruen, red.), at deres datter er undfanget efter byrettens dom, og at hans øvrige børn er voksne og kan tage vare på sig selv.'

Anklager: Ingen berettiget forventning om et familieliv
Under sagen i Højesteret sagde rigsadvokat Ole Hasselgaard, at Said Mansours nye ægteskab og fødslen af datteren ikke burde få betydning for udvisningen. Rigsadvokaten sagde, at der måtte lægges vægt på, at barnet blev undfanget efter at sagen var rejst:

- Hverken Said Mansour eller den pågældende kvinde kan derfor have haft nogen berettiget forventning om, at et fremtidigt familieliv med barnet kan nyde beskyttelse her i landet, sagde Ole Hasselgaard.

Efter Said Mansours første skilsmisse fra hustruen, som han havde fire børn med, blev han i 2000 gift med en marokkansk kvinde.

Ægteskabet blev formidlet gennem familien. Hustruen flyttede tilbage til Marokko i 2005, men parret blev først separeret i 2009 og skilt den 29. april 2015.

Men allerede inden skilsmissen var Said Mansour blevet gift igen - i et rent islamisk ægteskab.

Han mødte sin nuværende kone i juni 2013 og blot en måned senere blev parret gift. Hun er dansk statsborger af marokkansk afstamning.

Men ifølge said Mansours egen forklaring er parret ikke samlevende, og var det heller ikke, inden han blev anholdt og varetægtsfængslet i februar 2014.

Alligevel blev kvinden gravid, mens hun besøgte Said Mansour i fængslet, og datteren kom til verden i oktober 2015. Kvinden har også et særbarn fra et tidligere ægteskab med en marokkansk mand.

Said Mansour. (Foto: Finn Frandsen) Dansk politik Martin Henriksen om boghandler: Han skal hen hvor peberet gror