Annonce:
Annonce:

Terror-sagen: Svinede dommer til og blev smidt ud - Nu skal han afgive forklaring

Sagens syvende retsmøde fortsætter i dag, hvor fire mænd er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein under terrordøgnet sidste år

31-årige Mahmoud Rabea afgiver i dag forklaring ved Københavns Byret.
31-årige Mahmoud Rabea afgiver i dag forklaring ved Københavns Byret.
Annonce:
Følg Krimi

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Fredag blev den 31-årige terrortiltalte Mahmoud Rabea smidt ud af retssalen, efter han i raseri havde kaldt retsformand Marinne Madsen for 'Nazi-luder' og 'Dumme so'.

Nu får den 31-årige dog sin længe ønskede taletid, når han i dag afgiver forklaring for Københavns Byret og skal redegøre for, hvor han befandt sig i terrordøgnet 14.-15. februar sidste år.

Terror-tiltalt: Alle vidste, hvem der havde gjort det

Anklager Bo Bjerregaard har her til formiddag minutiøst gennemgået overvågningsbilleder fra internetcafeen Power Play på Nørrebro. På videoen ses Mahmoud Rabea sammen med de to medtiltalte, 26-årige Bhostan Khan og 21-årige Liban Elmi, i dyb samtale en time efter terrorangrebet på Krudttønden på Østerbro.

Annonce:

- En galning havde gjort det
Trioen har placeret sig i et af internetcafeens bagerste rum og samlet sig om en computer, som de flere gange ifølge overvågningen peger ind på. Tekniske undersøgelser har senere vist, at computeren i samme tidsrum besøgte nyhedssider som Ekstra Bladet, BT og Local Eyes.

- Hvad taler i om her?, spurgte anklager Bo Bjerregaard, den 31-årige Mahmou Rabea.

- Alt muligt. Sprut, fest, det der var sket i nyhederne. Også det der var sket på Østerbro, svarede den 31-årige med henvisning til angrebet på Krudttønden.

Efter drabet på Dan Uzan: Omar mødt med kindkys og kram af terror-tiltalte

- Talte i om, hvem der kunne have gjort det?, lød det fra anklageren.

- Nej. Eller jo, vi blev enige om, at det var en eller anden galning, svarede Rabea, som afviser, at trioen på det tidspunkt, var klar over, hvem der havde udført angrebene.

På et tidspunkt ses Mahmoud Rabea også lave en halshug bevægelse over sin egen hals. Ifølge den 31-årige skal bevægelsen, dog ikke ses som andet end en konstatering af hændelserne ved Krudttønden.

- Det betød bare, at nogen var død. forklarede Mahmoud Rabea i retten

Annonce:

Smidt ud af salen
Afhøringen af den 31-årige er indtil videre forløbet roligt. Mahmoud Rabea har ellers flere gange gennem sagen - både retssagen og ved fristforlængelser - afbrudt dommer og anklager for at sige sin ærlige mening om de ting, der foregik i retssalen.

Terror-tiltalt: Alle vidste, hvem der havde gjort det

Det kulminerede ved sagens sidste retsmøde, hvor retsformand Marianne Madsen måtte bede betjente om at føre Mahmoud Rabea ud af salen. Det skete, efter at det 31-årige tidligere bandemedlem i Brothas, havde kaldt retsformanden for  'Naziluder' og 'dumme so'.

Det var også Mahmpud Rabea, der under en fristforlængelse før retssagen, råbte af dommeren, at han fortsat havde mobil i fængslet, og at han mente, den var placeret af politiet.

 

Anklage: Supplerede Omar med ammunition
Ifølge anklagemyndigheden skaffede Mahmoud Rabea den skuldertaske, Omar El-Hussein bar under angrebet mod synagogen, hvor Dan Uzan blev dræbt og to betjente såret - og som angiveligt blev brugt til at fragte to pistoler eller ammunition.

Anklagemyndigheden har desuden antydet, at han også supplerede El-Hussein med ammunition.  Mahmoud Rabea nægter sig skyldig.

Annonce:

Terrortiltalt kalder dommer for so og nazistluder

Og ifølge Rabea selv kendte han overhovedet ikke Omar El-Hussein før angrebet på Krudttønden.

- Jeg vidste ikke engang, hvem han var, har den 31-årige forklaret til retten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: