Terror-tiltalt: Det var en selvmords-aktion

Omar El-Hussein ville have tegner Lars Vilks 'ned med nakken'

- Det var en selvmordsaktion, det han gjorde, forklarede den 23-årige barndomsven til Omar El-Hussein i dag til retten.
- Det var en selvmordsaktion, det han gjorde, forklarede den 23-årige barndomsven til Omar El-Hussein i dag til retten.
Følg Krimi

Københavns Byret (Ekstra Bladet): - Ham der tegneren skal bare dø.

Sådan sagde Omar El-Hussein til sin barndomsven kort efter angrebet på Krudttønden på Østerbro. Det fortæller den 23-årige Ibrahim Abbas, som i dag afgiver forklaring til Københavns Byret.

- Han sagde, at ham, der havde tegnet profeten, skulle ned med nakken. Men han var irriteret over det med Finn Nørgaard. Det var ikke meningen, at han skulle dø, lyder det fra den 23-årige, som har kendt Omar El-Hussein hele livet, og som nu er tiltalt for medvirken til terror.

Terror-tiltalt barndomsven: Omar var en stille dreng

Samtalen mellem de to venner foregik omkring klokken 17 i området ved Mjølnerparken 14. februar. Ifølge den 23-årige var Omar El-Hussein påvirket efter angrebet på Krudttønden, og de to kammerater talte frem og tilbage om, hvad han havde gjort.

- Jeg fortalte, at det var forkert det her, men at han var min bror, og det var op til ham, hvad han vil gøre nu, lyder forklaringen fra den 23-årige.

Den 23-årige forklarede, at han ikke tænkte på at gå til politiet, fordi han ikke ville være en 'stikker'. Men Ifølge Ibrahim Abbas var der ikke tvivl om, hvad hans barndomsven havde gang i.

Terror-tiltalt til anklager: Bevis, at jeg har begået terror !

- Det var en selvmordsaktion, det han gjorde, lød det fra den 23-årige, som ifølge egen forklaring ikke vidste, at Omar El-Hussein ville slå til igen senere samme dag.

Den 23-årige er tiltalt for medvirken til terror blandt andet for at have overrakt en grå hættetrøje til Omar El-Hussein kort efter angrebet på Krudttønden.

Det tidligere bandemedlem af Brothas erkender at have overrakt trøjen, men nægter at have haft kendskab til sin vens ugerninger under udleveringen.

Terror-tiltalt: Alle vidste, hvem der havde gjort det

Udover trøjen anklages den 23-årige sammen med sine tre medtiltalte for at have hjulpet Omar El-Hussein med ammunition, en taske og med at have skaffet beviser af vejen - herunder den M95 riffel og sorte dunjakke, som El-Hussein benyttede under angrebet på Krudttønden.

Tiltalt smidt ud endnu engang
Mens Ibrahim Abbas i dag giver forklaring for retten, må hans 31-årige medtiltalte Mahmoud Rabea endnu engang overvære retsmødet fra et tilstødende lokale.

Den temperamentsfyldte tiltalte formåede nemlig kun at tie stille i 70 minutter af dagens retsmøde, før han igen ikke kunne holde sin mening fra sig selv.

- Det er ikke i orden, at du skal krænke mig, råbte Mahmoud Rabea til retsformanden, mens han igen igen blev ført ud af betjente.

Mahmoud Rabea har adskillige gange med kommentarer afbrudt retsmøder i Københavns Byret, hvor han også fredag blev sendt ind i et tilstødende lytterum. Her skyllede en byge af seksuelle fornærmelser ned over retsformand Marianne Madsen, som både blev kaldt "so" og "nazistluder".

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.