Terror-tiltalt smidt ud igen-igen: 'Anklagerne er bøssekarle'

Mahmoud Rabea, en af de fire tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein under terrorangrebet i København sidste år, har på ny fået smidt sig selv ud af retten

31-årige Mahmoud Rabea. (Retstegning Jørgen Bitsch)
31-årige Mahmoud Rabea. (Retstegning Jørgen Bitsch)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): - Jeg kræver en ny dommer og to nye anklagere, som ikke er sådan nogle bøssekarle.

Sådan lød Mahmoud Rabeas afskedssalut, da han blev slæbt ud af Københavns Byret af fire betjente onsdag formiddag, efter han havde forstyrret retssagen med diverse kommentarer.

Allerede i de første minutter af retssagen afbrød han flere gange og bad blandt andet en kvindelig betjent om at holde sin kæft og sætte sig ned, hvorefter han fik at vide, at næste gang var det ud.

- Det var en selvmordsaktion, det han gjorde, forklarede den 23-årige barndomsven til Omar El-Hussein i dag til retten. Krimi Terror-tiltalt: Det var en selvmords-aktion

Retsformand Marianne Madsen lod stå til, mens han udstødte dybe suk og hviskede kommentarer i de kommende timer, men kort før frokostpausen fik hun nok og bad betjentene føre ham ud.

Det fik den 31-årige til at gå amok, og han begyndte en længere svada mod dommeren, som han mente havde krænket hans rettigheder og ikke burde være dommer længere.

23-årige Ibrahim Abbas afgiver i dag forklaring til Københavns Byret. (Retstegning: Jørgen Bitsch) Krimi Terror-tiltalt barndomsven: Omar var en stille dreng

Ved de forrige to retsmøder er Mahmoud Rabea også blevet smidt ud af retslokalet. Sidste gang fik den temperamentsfyldte terror-tiltalte kun 70 minutter i retslokalet, og også her sendte han en svada mod dommeren:

- Det er ikke i orden, at du skal krænke mig, råbte Mahmoud Rabea til retsformanden.

Gangen forinden blev han sendt ud i det tilstødende lytterum, efter han blandt havde kaldt retsformand Marianne Madsen for 'so' og 'nazistluder'.

31-årige Mahmoud Rabea afgiver i dag forklaring ved Københavns Byret. Krimi Terror-sagen: Svinede dommer til og blev smidt ud - Nu skal han afgive forklaring

Det er ikke Mahmoud Rabea, der er omdrejningspunktet i dagens retssag, men derimod hans medtiltalte Ibrahim Abbas, som giver sin version af hændelserne 14. og 15. februar sidste år.

Her blev to mennesker dræbt og seks såret under to angreb mod Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i Krystalgade.

Abbas og hans tre medtiltalte er blandt andet tiltalt for at have hjulpet El-Hussein med tøj, ammunition og en taske, ligesom anklagemyndigheden mener, de har skaffet en automatriffel og en dynejakke af vejen.