Annonce:
Annonce:

Terror-tiltalt til anklager: Bevis, at jeg har begået terror !

Den 31-årige terror-tiltalte Mahmoud Rabea rabler videre i retten, hvor temperamentet endnu engang er løbet af med ham

31-årige Mahmoud Rabea afgiver i dag forklaring ved Københavns Byret.
31-årige Mahmoud Rabea afgiver i dag forklaring ved Københavns Byret.
Annonce:
Følg Krimi

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Dagens retsmøde i terrorsagen mod fire mænd, der er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein, har ellers indtil nu forløbet forholdsvist stille og roligt.

Men efter en langtrukken gennemgang af overvågningsbilleder fra Mjølnerparken på Nørrebro og internetcafeen Powerplay blev grænsen for den 31-årige  Mahmoud Rabeas tålmodighed tilsyneladende nået kort for frokost.

- Hvornår er det jeg terroriserer Danmark? Jeg er tiltalt for terror, lad os koncentrere os om det, lød det kontant fra den 31-årige, som afbrød anklageren og herefter endnu engang begav sig ud i en længere tale til retten og anklagemyndigheden.

Annonce:

- Er der noget kriminelt i, at jeg sidder og kigger på en skærm? At jeg taler med de tre andre? Er der noget ulovligt i det? I sigter mig for terror. Vis mig det. Vis mig, hvor jeg har begået det? I sidder bare og læser op af gamle afhøringsrapporter, lød det vredt fra Rabea.

Retsformand Marianne Madsen, som ved sidste retsmøde måtte smide Rabea ud af salen, efter at han havde kaldt hende 'nazi-luder og 'dumme so', besluttede herefter at holde en kort pause i retsmødet, så Mahmoud Rabea kunne køle af .

Supplerede Nørrebros pushere
Under dagens retsmøde er det blandt andet kommet frem, at den 31-årige Mahmoud Rabea leverede hash til pushere på det ydre Nørrebro i tiden før sin anholdelse.

Han havde kun været få dage på fri fod, før Omar el-Husseins terrorangreb sidste år, men Rabeas kriminelle aktiviteter fortsatte tilsyneladende efter fængslet, hvor han i februar 2015 fordelte hash til en række pushere blandt andet ved Den Røde Plads på Nørrebro.

Annonce:

- Det er det, jeg laver. Jeg deler det op i antal gram og giver det videre til pusherne, som sælger det, fortalte Mahmoud Rabea til retten. Ifølge den 31-årige var det også det, han skulle bruge dagen på 14. februar sidste år. Da han blev anholdt, en måneds tid efter angrebene på Krudttønden og Synagogen, fandt politiet også hash i små poser i hans lejlighed.

Terror-sagen: Svinede dommer til og blev smidt ud - Nu skal han afgive forklaring

Mahmoud Rabea har tidligere været en del af banden Brothas, som blandt andet holdt til omkring Mjølnerparken. Ifølge hans forklaring til retten valgte han at forlade gruppen gennem et exit-program i 2013.

Han er tidligere blevet dømt i forbindelse med et våbenfund i en nørrebrolejlighed tilbage i 2008. Det kostede ham knap seks års fængsel. I forbindelse med retssagen dengang udnyttede han i øvrigt noget tumult under et retsmøde til at flygte.

følge anklagemyndigheden skaffede Mahmoud Rabea den skuldertaske, Omar El-Hussein bar under angrebet mod synagogen, hvor Dan Uzan blev dræbt og to betjente såret - og som angiveligt blev brugt til at fragte to pistoler eller ammunition.

Anklagemyndigheden har desuden antydet, at han også supplerede El-Hussein med ammunition.  Mahmoud Rabea nægter sig skyldig.

Annonce:

Terrortiltalt kalder dommer for so og nazistluder

Sagen mod de fire mænd begyndte i marts. Anklagemyndighedens bevisførelse i sagen er ganske omfattende, og der forventes derfor først at falde dom i slutningen af september.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: