Terroranholdelser i København: - Pludselig vælter det ind med politi

PET, tungt bevæbnet politi og bombehunde massivt tilstede i Tingbjerg, Glostrup og Ishøj. Våben og ammunition fundet hos de anholdte

Har du informationer om de pågældende aktioner og/eller de anholdte personer fra dagens terroraktioner, så kontakt os via sms på 1224 (alm. sms-takst) eller mail på 1224@eb.dk.

- Det gik meget hurtigt. Pludselig var der 10 betjente. Der var bombehunde og betjente i bombedragter, der stod på opgangens trappe og ventede på at komme ind.

Sådan beskriver en beboer fra Glostrup de dramatiske minutter, da Politiets Aktionsstyrke her til formiddag skred til en af i alt fire anholdelser under en koordineret terroraktion.

Beboere fra boligblokken på Nordre Ringvej i Glostrup samt adresser på Byggårdsstræde i Tingbjerg og Vejledalen i Ishøj har her til formiddag været vidner til dramatiske anholdelsesaktioner.

Aktionen i Glostrup. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Politiet: Vi har fundet våben og ammunition

Ifølge Københavns Politi er i alt fire personer blevet anholdt og sigtet efter terrorparagraffen for at have ladet sig hverve til krigshandlinger for den frygtede terrororganisation IS.

- Pludselig vælter det ind med politi. De står både på bagsiden af bygningen og på hver side. Det var helt vanvittigt. Jeg har aldrig set så mange betjente, forklarer en anden beboer fra samme boligblok i Glostrup om dagens uventede aktion, der i øvrigt skete midt i hans frokostpause.

Beboeren kunne efterfølgende følge med i, hvordan de senere begyndte at afsøge kælderen i ejendommen med bombehunde og ransagede en lejlighed. På samme adresse blev en person ifølge de beboere, som Ekstra Bladet har talt med, anholdt.

På Åkandevej i Tingbjerg, oplyser et andet vidne til Ekstra Bladet, hvordan Aktionsstyrken skred til anholdelse af en person, der kørte bil, som blev tvunget ned på asfalten, mens de bagvedkørende biler, blev holdt tilbage.

Al information, der er centreret hos Københavns Politi, omkring de igangværende aktioner og de anholdte, holder myndighederne dog helt tæt til kroppen. 

- Som der står i vores pressemeddelelse vil vi ikke sige noget om hverken deres identitet, eller hvor de er blevet anholdt, udtaler kommunikationsmedarbejder Lars Krabbe til Ekstra Bladet.

På et netop afsluttet pressemøde på Københavns Politigård oplyser myndighederne dog, at man har fundet våben og ammunition på de respektive adresser, hvor politiet har ransaget.

Opdateres løbende...

Se politiets pressemøde

1 af 3 
2 af 3 Her politiaktion fra et af de steder, politiet i formiddag rykkede ind. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Aktionen i Glostrup. Foto: Jakob Jørgensen