Terrormistænkt fældet af pizza-bestilling

En usædvanlig stor pizza-bestilling til en lejlighed med én registreret beboer vakte politiets mistanke

Se optagelserne: Her bliver mistænkt anholdt i Belgien. (Video: VTM)
Følg Krimi

Da den formodede Paris-terrorist Salah Abdeslam fredag blev anholdt i bydelen Molenbeek i Bruxelles efter mere end fire måneder på flugt, var det ikke helt almindeligt efterforskningsarbejde, der førte til gennembruddet.

Ifølge Independent spiller en pizza-bestilling således en stor rolle i anholdelsen af den 26-årige belgiske muslim, som ifølge politiet blandt andet lejede den bil, der kørte fire terrorister til spillestedet Bataclan, hvor 89 mennesker blev slået ihjel.

Skulle bombe stadion: Ændrede mening til sidst

Han havde også planer om at sprænge sig selv i luften ved det franske fodboldstadion i Paris, oplyste den belgiske anklagemyndighed lørdag efter de første afhøringer af Abdeslam. Men i sidste sekund ændrede han mening, har han fortalt.

Derefter tog han flugten, og selvom fransk og belgisk politi længe har haft en formodning om, at han opholdt sig i eller omkring Bruxelles, lykkedes det første fredag at finde den 26-årige mand.

Abdeslam sigtet for terrordrab

Allerede tirsdag mente politiet at være på sporet og stormede en formodet terror-rede i Bruxelles. Her blev de mødt med skarpe skud, som de besvarede og en mand blev dræbt, mens flere betjente blev såret. Abdeslam var ikke at finde i lejligheden, men omfattende undersøgelser viste, at han havde været der.

På et glas fandt politiets teknikere den 26-åriges fingeraftryk, hvilket fik overbevist politiet om, at han fortsat måtte være i nærheden. Den videre efterforskning førte politiet til en lejlighed på Rue Quatre-Vents, og det er her, den store pizza-bestilling bliver essentiel.

Efter dramatisk aktion: Fem anholdt i Belgien

I lejligheden boede nemlig officielt kun en enkelt person, en kvinde, som enten var umådeligt glad for pizza eller som skjulte en flok personer i sin lejlighed, vurderede politiet.

Og da de trængte ind i lejligheden fandt de ganske rigtigt kvinden i selskab med Salah Abdeslam, to andre voksne og flere børn.

Den 26-årige terrormistænkte mand blev skudt i benet under konfrontationen med politiet og blev efter anholdelsen bragt til hospitalet, hvorfra han dog er udskrevet igen.

Terrorekspert: Helt afgørende at terrorist er fanget i live

Forude venter uger og måske tilmed måneder, hvor den 26-årige skal afhøres af politiet i et forsøg på at få et større indblik i terrorangrebet i Paris 13. november sidste år, hvor 130 mennesker mistede livet.

Den 26-årige belgiske muslim har siden angrebet været Europas mest eftersøgte mand. Adskillige andre sidder allerede fængslet for deres rolle i angrebet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+