Terrorsigtet forsøgte at samle penge til Islamisk Stat

Den 29-årige mand, som blev anholdt på Fyn 11. december, er sigtet for at forsøge at samle penge ind til Islamisk Stat

En 29-årig mand fra Fyn, som var blandt de mange anholdte ved en storstilet antiterroraktion 11. december, er sigtet for at forsøg at samle penge ind til Islamisk Stat, IS.

Desuden søgte han ifølge myndighederne viden om drab og fremstilling af sprængstoffer på internettet.

Det skriver avisen Danmark, som har fået aktindsigt i sigtelsen mod manden.

Aktionen var koordineret af Københavns Politi i samarbejde med PET, men hele syv politikredse i landet var involveret i sagen.

Der blev ransaget 20 adresser på tværs af politikredsene og i alt 22 mænd og kvinder blev anholdt i antiterroraktionen og sigtet for at have overtrådt terrorbestemmelser i straffeloven.

Fem personer beskyldes for i flere måneder at have forsøgt at finansiere og købe pistoler, lyddæmpere og ammunition, som skulle bruges til terror. Tre af dem er senere blevet varetægtsfængslet.

Tre andre sigtes for at have forberedt fremstilling af en eller flere bomber blandt andet ved at anskaffe komponenter til fremstilling af sprængstoffet TATP. De blev alle tre varetægtsfængslet.

Den 29-årige blev fremstillet i grundlovsforhør i Odense. Her fulgte dommeren anklagerens ønske om, at grundlovsforhøret skulle holdes for såkaldt dobbeltlukkede døre.

Det betød, at offentligheden end ikke måtte høre, hvad manden mistænkes for at have gjort.

Den beslutning har Østre Landsret nu underkendt, og avisen Danmark har altså fået aktindsigt i sigtelserne mod manden.

Konkret sigtes den 29-årige for at forsøge at skaffe penge for at sende dem til IS i Libyen og Mali.

Den 7. december skal han via internettet have tilbudt at sende penge til personer med forbindelse til organisationen i de to afrikanske lande, skriver avisen Danmark.

Han er også sigtet for forsøg på terror ved i tiden frem til sin anholdelse 11. december at have hentet instruktioner i drab og i fremstilling af sprængstoffer på internettet.

Oplysningerne skulle efter myndighedernes opfattelse bruges senere i forbindelse med et terrorattentat et ikke nærmere bestemt sted i Danmark eller i udlandet, skriver avisen Danmark.

Hvordan den 29-årige mand stiller sig til de to sigtelser, vides ikke.

Også i aftes var politiet til stede - her i Greve.
Politiet har været i aktion i syv forskellige politikredse og har ransaget og foretaget anholdelser. Foto: Kenneth Meyer Krimi Sigtelse: Forsøgte at købe våben til aktion

Krimi Sigtelse: Ville fremstille sprængstoffer

Krimi Sigtet for planer om terror: Det er skræmmende