Terrortiltalt kalder dommer for so og nazistluder

Vred terror-tiltalt smilede til sin kæreste og blev bedt om at lade være. Det fik ham til at gå verbalt amok

(Retstegninger: Jørgen Bitsch)
(Retstegninger: Jørgen Bitsch)

Københavns Byret (Ekstra Bladet) :Ukvemsord af værste skuffe er fredag blevet ytret i retning mod retsformand Marianne Madsen i Københavns Byret.

31-årige Mahmoud Rabea kaldte Marianne Madsen for 'so' og 'nazistluder' i forbindelse med, at han blev bortvist fra retslokalet.

Mahmoud Rabea er sammen med fire andre mænd tiltalt for at have bistået Omar el-Hussein i timerne efter angrebet mod kulturhuset Krudttønden i februar sidste år. På den måde har de ifølge anklagemyndigheden tilskyndet el-Hussein til at angribe synagogen i Krystalgade senere samme aften.

Fire mænd er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein (på billederne) med de to angrev i København 14. og 15. februar sidste år. To mennesker mistede livet og flere betjente blev såret. (Politifotos) Terror Terrortiltalt råbte ad dommeren: Jeg har stadig mobil i fængslet

- Jeg håber, at anklagemyndigheden har noteret ned, hvad der er blevet sagt, lød det fra Marianne Madsen, umiddelbart efter at Mahmoud Rabea var blevet ledsaget ud af retslokalet af flere politifolk.

Siden sagen begyndte midt i marts, har Mahmoud Rabea flere gange siddet på sin plads og kommet med bemærkninger, når sagens anklagere har afhørt de øvrige tiltalte. Igen og igen har retsformand Marianne Madsen bedt ham stikke piben ind, men tilsyneladende er det endnu ikke sivet ind hos den 31-årige.

Også under sagens grundlovsforhør havde det 31-årige tidligere bandemedlem svært ved at holde sine frustrationer tilbage. Han gjorde sig særligt bemærket, da han gennem et videolink til grundlovsforhøret i februar råbte: -Jeg har stadig en mobil i cellen!

Dagens nye raseri-anfald opstod efter en pause i retsmødet.

- Jeg har forstået, at Mahmoud Rabea har kommunikeret med en på tilhørerpladserne under pausen. Hvis det sker igen, så må Rabea følge sagen fra lytterummet, og tilhøreren må forlade retssalen, lød advarslen fra Marianne Madsen.

Efterfølgende måtte Rabeas forsvarer, Jesper Storm Thygesen, uddybe, at kommunikationen udelukkende bestod i, at Mahmoud havde smilet til sin kæreste.

Den oplysning var ifølge retsformanden underordnet, og det fik den 31-årige terror-tiltalte til at lade mishagsytringerne fyge i retning mod retsformanden.

Hvad han præcist sagde, var svært at høre fra tilhørerrækkerne bag i den store nævningeretssal på Nytorv i København. Men ordene "so" og "nazistluder" var ikke til at tage fejl af.

Ligesom at Rebea også fik råbt, at retsformanden kunne sutte hans 'omskårede pik'.

Konsekvensen kom promte og Mahmoud Rabea kan nu efter alt at dømme se frem til en sigtelse for fornærmelig tiltale. Det er en overtrædelse af straffeloven, og en sådan overtrædelse kan straffes med op til seks måneders fængsel.

Han skal desuden følge retsmødet resten af dagen fra et tilstødende lokale, hvor hans udbrud ikke kan forstyrre retten.

1 af 2 De terrortiltalte - fra venstre: Rabea, Elmi, Abbas og Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein inden angrebet på synagogen i København. (Retstegninger: Jørgen Bitsch)
2 af 2 (Retstegninger: Jørgen Bitsch)