Annonce:
Annonce:

Thorbjørn lå i vandet i 17 timer: - Jeg kiggede på stjerner og sang

Den 47-årige lystsejler, som lå i vandet i 17 timer, mistede aldrig modet

Thorbjørn Hendil trodsede alle odds og overlevede i mindst 17 timer på vandet. Her ses han med sine sønner, Johan, 9, og Hugo, 12. (Foto: Per Rasmussen)
Thorbjørn Hendil trodsede alle odds og overlevede i mindst 17 timer på vandet. Her ses han med sine sønner, Johan, 9, og Hugo, 12. (Foto: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Krimi

Lystsejleren Thorbjørn Hendil overlevede 17 timer i vandet ved Vejrø mod alle odds. Onsdag morgen blev han ved et tilfælde fisket op af et kærestepar.

- Det kan lyde mærkeligt, men jeg var ikke bange på noget tidspunkt. Jeg var sikker på, at jeg nok skulle klare det, siger den 47-årige lystsejler til Ekstra Bladet og forsætter:

- Om natten kiggede jeg på stjerner og sang et par sange.

Han fortæller, at han blandt andet sang ’Born to be alive’ og ’Always look on the bright side of life’.

Både sejlede forbi
Flere gange så Thorbjørn Hendil sejlbåde, der sejlede tæt forbi ham, men som hverken så eller hørte ham. Han havde ellers en fløjte monteret på sin redningsvest, som han fløjtede i på livets løs, men lige lidt hjalp det.

Kærestepar reddede savnet lystsejler: - Det er helt vildt surrealistisk

Annonce:

Senere på aftenen så Thorbjørn Hendil endda de helikoptere, som var en del af eftersøgningen, men heller ikke der, blev han hjulpet op af vandet. Han fortæller, at en af helikopterne var lige over hovedet på ham.

- Det var frustrerende. De var lige over hovedet på mig, men de kunne ikke se mig. Det kom lidt bag på mig. Men jeg mistede ikke modet.

- Omkring klokken tre om natten tænkte jeg, at hvis det nu skulle være den sidste dag i mit liv, vil jeg gerne lige se den sidste solopgang.

Men sådan endte det heldigvis ikke. Tidligt onsdag morgen  omkring klokken 05.00 besluttede han sig for at svømme mod Vejrø, som han vurderede, at han befandt sig to-tre kilometer fra. Han fortæller, at han havde bølgerne imod sig.

- Jeg fik bølger hen over hovedet en gang imellem og fik vand i næse og mund, men det gik egentligt meget godt.

Annonce:

Reddet tæt på land
Efter tre og en halv times svømning blev Thorbjørn Hendil reddet 600-700 meter fra Vejrø. Han kunne ikke komme op af vandet af egen kraft, men blev i stedet hjulpet af det kærestepar, der netop var sejlet på sommerferie, og som havde set ham i vandet. Han blev hurtigt fløjet til Odense Universitetshospital. Men blot tre timer efter, han blev hevet op af vandet onsdag morgen, blev han udskrevet igen.

- Jeg var utroligt glad for at blive reddet, selvom jeg var meget tæt på land. Jeg tror, at jeg ville have haft svært ved at få fat på nogle mennesker på land, siger Thorbjørn Hendil og fortæller, at han ikke kunne stå på sine ben, da han blev hevet op i kæresteparrets båd.

Her kan du se et interview med det kærestepar, der reddede Thorbjørn op af vandet (foto: Per Rasmussen)

Den 47-årige lystsejler faldt i vandet, da han vil tømme en spand i vandet. Sejlbåden gyngede, og derfor valgte lystsejleren at sætte sig for at tisse i en spand frem for at gå ned på toilettet, der er ubekvemt i en gyngende båd. Da han ville tømme spanden i vandet, lænede han sig op ad rælingen, som knækkede, og han faldt baglæns ned i vandet.

Sådan overlevede lystsejler 17 timer i vandet

Annonce:

Thorbjørn Hendil fortæller, at han i denne sæson ikke skal sejle mere alene, og at han vil tage flere forholdsregler, men at oplevelsen ikke har taget modet fra ham. Han forklarer, at han til gengæld er nødt til at tænke på sin familie.

- Jeg er ked af at have sat min familie i den situation. Jeg ved, at det var værst for dem. Specielt i de timer, hvor man opgav eftersøgningen, siger Thorbjørn Hendil og fortæller, at han er lidt træt, men ellers har det fint på trods af de 17 timer i vandet.

- På et tidspunkt kommer der nok en efterreaktion. Men når man ligger i vandet, kan man ikke bruge frygten til noget. Jeg ved ikke, hvad det er for nogle mekanismer, der er gået i gang. Det må have været overlevelsesmekanismer, siger Thorbjørn Hendil.

Her kan du se video fra eftersøgningen, før den blev indstillet natten til onsdag (foto: Per Rasmussen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: