Ti mediefolk sigtet for at bryde navneforbud

Journalister på forskellige medier er mistænkt for at bryde navneforbud i Britta Nielsen-sagen

Chefredaktør for Weekendavisen, Martin Krasnik, og to af mediets journalister er blandt de sigtede. Det er også chefredaktør for Jyllands-Posten, Jacob Nybroe, og tre af avisens journalister. Foto: Linda Johansen
Chefredaktør for Weekendavisen, Martin Krasnik, og to af mediets journalister er blandt de sigtede. Det er også chefredaktør for Jyllands-Posten, Jacob Nybroe, og tre af avisens journalister. Foto: Linda Johansen
Følg Krimi

Københavns Politi bekræfter over for Ritzau, at tre chefredaktører og syv journalister er sigtet for at bryde navneforbud. Politiet vil ikke oplyse yderligere.

Hvilke medier, chefredaktørerne og journalisterne arbejder hos, er ikke nævnt.

Jacob Nybroe, chefredaktør på Jyllands-Posten, bekræfter over for Ekstra Bladet, at fire på den avis er blandt de sigtede.

- Det er korrekt, at Jyllands-Posten er blandt de sigtede medier. Jyllands-Postens chefredaktør er en af dem, og det er mig. Vi har også tre redaktionelle medarbejdere, der har arbejdet med den pågældende sag og er sigtede i den forbindelse, siger han til Ekstra Bladet.

Jacob Nybroe fik beskeden fra Københavns Politi i går. Jacob Nybroe overvejer stadig, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Chefredaktør på Jyllands-Posten, Jacob Nybroe, og tre af avisens journalister er blandt de sigtede. Foto: Morten Lau-Nielsen
Chefredaktør på Jyllands-Posten, Jacob Nybroe, og tre af avisens journalister er blandt de sigtede. Foto: Morten Lau-Nielsen

Også chefredaktør for Weekendavisen, Martin Krasnik, og to af avisens journalister er blandt de sigtede.

Det bekræfter han over for Berlingske.

Tilsyneladende er Ekstra Bladet ikke i blandt de sigtede.

- Så vidt jeg ved, er vi ikke sigtede for at bryde noget navneforbud, siger Poul Madsen, ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet.

Britta Nielsens døtre
Ritzau erfarer, at der er tale om brud på navneforbud i sagen om millionsvindel i Socialstyrelsen, hvor en tidligere medarbejder, Britta Nielsen, er under anklage.

Hendes børn er også sigtet i sagen, men er endnu ikke tiltalt. Til at begynde med var de beskyttet af et navneforbud, og ifølge Ritzaus oplysninger er der tale om et brud på navneforbuddet mod Britta Nielsens døtre.

Døtrene fik ifølge retsbogen navneforbud 11. oktober 2018. Det blev ophævet 14. november samme år på Ekstra Bladets anmodning, og siden er døtrene stået frem på TV med deres forklaring.

Brittas døtre står frem: Kan godt forstå det virker ekstremt

Navneforbud ophævet: Britta Nielsens døtre sigtet for hæleri

Ekstra Bladet har været i kontakt med en af døtrenes advokater, der ikke kendte noget til sagen.

Københavns Politi vil ikke oplyse nærmere om, hvilken sag der er tale om, ligesom man heller ikke vil oplyse, hvilke medier der er sigtet.

Sagen er ikke den eneste, hvor Københavns Politi har rejst sigtelser mod journalister. Ritzau er bekendt med en række sager, hvor journalister fra landsdækkende medier er blevet sigtet.

Det drejer sig dels om sigtelser for at offentliggøre oplysninger fra et lukket retsmøde og dels om sigtelser for at overtræde et forbud om at liveblogge fra et retsmøde.

Ritzau har anmodet Københavns Politi om aktindsigt i, hvor mange af den type sager der i øjeblikket verserer.

Advokat brød selv navneforbud
Det er ikke første gang, at en sag om navneforbud stjæler billedet i forbindelse med Britta Nielsen-sagen.

Advokat Henrik Dupont Jørgensen, som tidligere var forsvarer for Britta Nielsens søn, Jimmy Hayat, kom selv til at bryde det navneforbud, der beskyttede hans klient i en TV-optræden.

Klippet, der viser det uheldige øjeblik, gik efterfølgende viralt.

- Folk blev ved med at opdage det, det var helt vildt. Folk jeg mødte på gaden spurgte, om jeg ville lave selfies med dem, siger Henrik Dupont Jørgensen.

Han havde dog allerede aftalt med sin klient, at de ikke ville protestere mod ophævelse af navneforbud, så Jimmy Hayat tog episoden pænt.

- Efterfølgende var der folk, der sagde, at jeg bare skulle have sagt ’ja, som jeg har valgt at kalde ham i aften’, men min plads på poker-landsholdet var vist røget, siger Henrik Dupont Jørgensen.

Han afkræfter, at han har noget at gøre med anmeldelsen af de ti mediefolk i den verserende sag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby