Tidl. Mærsk-chef anholdt: Mistænkt for bedrageri for 23 mio

En 30-årig russisk mand med en tidligere ledende stilling i Mærsk Drilling er blevet anholdt i lufthavnen af Bagmandspolitiet - han er mistænkt for at have bedraget sin arbejdsgiver for 23 millioner kroner

Den russiske mand arbejdede for Mærsk Drilling i udlandet. (Foto: Mærsk Drilling)
Den russiske mand arbejdede for Mærsk Drilling i udlandet. (Foto: Mærsk Drilling)

Bagmandspolitiet slog til her til eftermiddag til i Københavns Lufthavn, da en 30-årig russisk mand, som har haft en ledende stilling i en udenlandsk afdeling af Mærsk Drilling, kom til Danmark på besøg.

Manden er nemlig mistænkt for at have bedraget Mærsk Drilling for 23 millioner kroner, oplyser Anklagemyndigheden.

Klokken 14.34 stod de derfor klar til at tage imod ham, da han kom ud af ankomsthallen.

- Jeg kan bekræfte, at vi samarbejder med politiet om sagen, men den er nu under deres varetægt, så vi kan og vil ikke kommentere den yderligere, siger Helene Aagaard pressechef i Mærsk Drilling til Ekstra Bladet.

Gennem sin ledende stilling i Mærsk Drilling i udlandet har manden ifølge Bagmandspolitiet ved hjælp af fiktive leverancer til virksomheden godkendt betalinger til et lokalt firma, som efterfølgende har delt indkomsten med den russiske mand.

Selve bedrageriet på de 23 millioner skulle være foregået over flere år - nærmere betegnet fra marts 2011 til marts 2014. I månederne efter forsøgte han at fortsætte sit bedrageri ifølge anklagen, hvilket flere medarbejdere dog opdagede.

De gik derefter til ledelsen, som tog sagen videre til politiet.

- I den forbindelse blev han fritstillet af Mærsk Drilling, siger anklager Rashid F. Elkott til Ekstra Bladet.

Bagmandspolitiet vil kræve manden varetægtsfængslet til grundlovsforhøret i morgen, der finder sted klokken ni ved Retten i Lyngby.