Annonce:
Annonce:

Tidligere bandeleder slipper ikke for mandsopdækning

Landsret afviser at lade tidligere bandeleder bevæge sig mere frit uden opsyn fra vagter

Den tidligere præsident for banden Den Internationale Klub, Danny Abdalla. (Foto: AP)
Den tidligere præsident for banden Den Internationale Klub, Danny Abdalla. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Den tidligere præsident for banden Den Internationale Klub, Danny Abdalla, må også fremover finde sig i at leve på tålt ophold i Danmark med de konsekvenser, som det indebærer. Det har Østre Landsret torsdag bestemt.

Danny Abdalla er flere gange dømt for alvorlig kriminalitet - blandt andet narko- og våbenkriminalitet - og han blev tilbage i 2003 udvist af Danmark.

Men udvisningen kunne ikke effektueres. Abdalla kommer fra Libanon, og myndighederne vurderer, at han vil være udsat for fare, hvis han bliver sendt til sit hjemland.

Derfor har han levet på tålt ophold, og det betyder blandt andet, at han jævnligt skal melde sig i Center Sandholm. Det betyder også, at han ikke må tage arbejde i Danmark.

Annonce:

For at beskytte de øvrige beboere i Center Sandholm mod Danny Abdalla, er den tidligere bandeleder blevet passet op af to vagter, og det er blandt andet det, som der ifølge Abdalla skulle sættes en stopper for.

Danny Abdalla har støttet sit krav på en højesteretsdom fra 2012 i en anden meget omtalt sag. Her besluttede landets øverste dommere, at Elias Karkavandi ikke længere skulle leve på tålt ophold, selv om han var udvist af landet.

Højesteret vurderede, at konsekvenserne af at leve på tålt ophold for Karkavandi var for hårde, når man så dem i sammenhæng med den forholdsvis beskedne dom, han i sin tid fik. Den lød på halvandet års fængsel.

Karkavandi havde optrådt som vagt for pusherne på Christiania, og den forbrydelse var altså ikke nok til at opretholde de restriktioner, som Karkavandi var underlagt, mente Højesteret dengang.

Udvisningen af Karkavandi er i øvrigt helt blevet ophævet. Det skete i efteråret sidste år i Østre Landsret.

Annonce:

Men argumentationen fra Karkavandi-sagen kan altså ikke bruges af Danny Abdalla, mener Østre Landsret.

Abdallas kriminalitet har været langt mere alvorlig end Karkavandis, og han har siddet bag tremmer i væsentligt længere tid. Han må derfor finde sig i at leve på tålt ophold med de konsekvenser fra myndighedernes side, som det medfører.

Landsrettens afgørelse er en stadfæstelse af en tidligere afgørelse fra byretten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: