Tidligere dømt mistænkt for voldtægt af niårig: Nu efterlyser politiet grå bil

En niårig pige blev lokket ind i en bil og voldtaget, og nu efterlyser politiet en ny bil. Den 34-årige tidligere dømte mand nægter sig skyldig i voldtægt og frihedsberøvelse

Først lørdag morgen kom det frem, at politiet i dagevis har efterforsket en voldtægt af en niårig pige ved Legind Sø på Mors. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
Først lørdag morgen kom det frem, at politiet i dagevis har efterforsket en voldtægt af en niårig pige ved Legind Sø på Mors. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Har du set en grå Peugeot 207 onsdag 13. juni 2018 i tidsrummet fra klokken 18.00 til klokken 20.30 i området omkring Vinderup, Salling og Mors?

Sådan lyder politiets efterlysning i forbindelse med en sag om en grov voldtægt af niårig pige fra Vinderup i slutningen af juni.

'I forbindelse med sagen vedrørende voldtægt af en 9-årig pige, efterlyser Midt- og Vestjyllands Politi nu en grå personbil, angiveligt af mærket Peugeot model 207', skriver politiet.

Efter sigende blev pigen lokket ind i en bil og voldtaget, og efterfølgende blev en 34-årig mand anholdt og sigtet i sagen

Ekstra Bladet kunne senere fortælle, at den sigtede langt fra et ubeskrevet blad i politiets registre over sexforbrydere. Han er tidligere dømt for voldtægt af et barn på Djursland og efterfølgende forsøg på samleje med mindreårige piger.

Sår i panden
Manden havde et markant stort sår i panden, fortalte Ekstra Bladets reporter på stedet.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi blev den niårige pige 13. juni mellem klokken 18.00 og 20.30 lokket ind i den mistænktes bil i hjembyen Vinderup, hvorefter et flere timer langt levende mareridt ifølge sigtelsen tog fart.

Manden kørte, ifølge sigtelsen, pigen til en endnu ukendt adresse 35 minutter væk, hvor sexforbrydelsen fandt sted.

Politiet var i forbindelse med efterforskningen massivt til stede ved Legind Sø på Mors.

Da ugerningen var overstået, kørte gerningsmanden, ifølge politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost, pigen tilbage, hvor han tidligere havde samlet hende op.

- Hun bliver afleveret næsten samme sted og går så hjem, sagde han før grundlovsforhøret til Ekstra Bladet

Normalt, at børn ikke taler straks
Selv om forbrydelsen skete i forrige uge, fik politiet først nys om den i løbet af mandag og tirsdag i sidste uge.

- Det er set før, at børn ikke straks siger det her. Så er der andre ting, der gør, at hun vælger at få tillid til at sige: 'Nu vil jeg sige det'. Det er blandt andet nogle oplysninger fra området, som gør, at vi snakker med hende og får hende videoafhørt. Og så kommer det frem, sagde Hans Roost videre og tilføjede, at det var en kombination af flere ting, som gjorde politiet opmærksom på, at der var overgået den niårige pige noget frygteligt.

 

- Det er en kombination af det hele, at der er noget udefra, herunder nogle oplysninger fra skolen, der begynder at tyde på, at her er der et eller andet galt, fortalte Hans Roost, som tilføjede, at oplysninger fra pigens familie også medvirkede til, at man foretog en videoafhøring af pigen:

- Og så afgør denne her videoovervågning altså tingene. Og vi hurtigt bliver klar over, at der foreligger en alvorlig forbrydelse. Så bliver der sat massivt ind med efterforskning, sporsøgning, videoafhøring osv.

Begik nye forbrydelser
En gennemgang af mandens tidligere domme viser, at han allerede som 24-årig modtog en dom på tre års fængsel for voldtægt af en dengang 12-årig pige.

Overfaldsvoldtægten fandt sted ved højlys dag, da pigen var ude og lufte sin hund. Her tog gerningsmanden kvælertag på pigen, inden han tvang hende ind i et buskads og voldtog hende.

Blot halvandet år efter var manden på færde igen. En række unge piger mellem 11-14 år modtog en anmodning om venskab på Facebook fra en ung pige.

Bag profilen stod imidlertid den dengang 26-årige mand, som akkurat var blevet prøveløsladt efter voldtægtsdommen.

I flere måneder groomede manden pigerne via den falske profil på Facebook, hvor han gav sig ud for at være en heste-glad, men 'svag og ung pige'.

Til pigerne på Facebook fortalte den fiktive pige blandt andet, at hun var blevet udsat for en voldtægt, og at hun var bange og ville have nye venner. Af udskriften fra Vestre Landsretsdommen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, fremgår det, at den 34-årige dengang fortalte, at han oprettede profilen af ren kedsomhed.

Her fremgår det også, at han ved flere lejligheder forsøgte at mødes med pigerne, der dog af forskellige årsager afslog.

Sigtet i Meng-sagen
Den nu 34-årige blev i august 2016 kortvarigt anholdt i sagen om den 17-årige Emilie Meng, som forsvandt i juli 2016 og senere blev fundet dræbt.

 

Manden blev anholdt og sigtet for drab på gymnasieeleven fra Korsør, men ikke fremstillet i grundlovsforhør og løsladt klokken 15 dagen efter.

I oktober 2016 oplyste politiet, at han var uden for mistanke, men at sigtelsen for drab af formelle årsager fortsat blev opretholdt.

Den 34-årige er derfor i dag fortsat sigtet for drabet på den unge gymnasieelev, som 10. juli kort før klokken 04.00 om morgenen forsvandt sporløst fra Korsør Station efter en bytur med sine venner.

Mandens beskikkede forsvarer, som har kendt sin klient i mange år, understreger, at der er forskel på drab og voldtægt, og at det 'bare er et spørgsmål om tid, hvornår den sag bliver påtaleopgivet'.

- Man fastholder det, fordi når det er en drabssag, går der altid rigtig lang tid, inden man sender påtaleopgivelsen. Men den kommer. Jeg har læst sagen, siger Jesper Gad, som ellers ikke ønsker detaljeret at kommentere politisagen.

Ingen betydning
Han finder det problematisk, at mistænkte i så lang tid skal være sigtet i sager, som ender med at blive droppet.

- Det er det da, siger advokaten, der dog ikke vurderer, at den ifølge ham grundløse sigtelse belaster hans klient:

- Juridisk set har det ikke nogen betydning. For det må ikke komme frem under en hovedforhandling, at man er sigtet i andre sager. Selv om der er andre sager, hvor man er dømt i byretten, og sagen er anket, så må det heller ikke blive nævnt i forbindelse med sagen. Hvis det er en voldssag, må man ikke sige, at vedkommende er i øvrigt også lige dømt i byretten i Helsingør i en anden voldssag, hvis sagen er anket, siger advokaten.

Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som efterforsker det uopklarede drab på Emilie Meng. Her har man på nuværende tidspunkt igen kommentarer.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri