Tidligere drabschef: Positiv over for dusører

Flere har udlovet dusører for oplysninger i sagen, hvor en kvinde blev dræbt af en betonsten, der blev smidt ned fra en motorvejsbro

Video: Local Eyes
Følg Krimi

Se mere video på localeyes.dk

Mange er berørte over sagen, hvor en eller flere ukendte gerningsmænd kostede en 33-årig kvinde livet ved at kaste sten ud over motorvejsbroen ved Langesøvej over den fynske motorvej tidligt søndag morgen.

Det har fået flere til at melde sig på banen for at udlove dusører til dem, der gemmer på oplysninger, der kan føre til domfældelse af gerningsmanden.

Heriblandt fagforeningen Business Danmark, der blandt andet organiserer sælgere, der udlover 50.000 kroner. De har dog ikke været i kontakt med politiet for at få et officielt samarbejde.

 Fagforening udlover stor dusør: Vil ikke tolerere død og ødelæggelse

Den tidligere drabschef Ove Dahl mener, at dusører kan være et godt redskab i en efterforskning.

- Jeg har haft mange sager, hvor der er udlovet dusør gennem tiden. De fleste vil gerne hjælpe politiet og vil det også uden at få penge for det, siger han og fortsætter:

- Men man kan ikke afvise, at der måske er nogen, der kan lade sig påvirke af det. Så derfor er min holdning til dusør positiv. Jeg synes, at det er ok, at der er nogen, der gerne vil bidrage.

Tidligere drabschef: Sådan skal motorvejsbro-drabet opklares

Han understreger dog, at det er vigtigt, at man ikke bare kontakter medierne eller selv melder det ud, men forsøger at lave en aftale med politiet, så det bliver mere officielt.

- Hvis de mener noget med det, så ring til politiet og få en aftale i stand og få sat nogle penge til side, så politiet kan råde over de midler, der måtte være. For det bliver alligevel politiet, der i sidste ende skal vurdere, hvem der vil have en dusør, siger han.

- Har du været ude offentligt og fortælle om en dusør?

- Jeg har i visse sammenhænge bekræftet, at der er en dusør i sagen. Også da jeg var røverichef i en kort periode med de store røverier, hvor der også nogle gange blev udlovet en dusør. Men jeg har da også haft det i drabssager. Vi havde det også i sin tid i Roujan-sagen (barnedrab i 1995, red.), men den blev aldrig opklaret, så de penge blev bare givet fri igen, siger han.

Fyns Politi har tirsdag i en pressemeddelelse oplyst, at de er glade for den hjælp, de oplever, og at de også under særlige omstændigheder kan tilbyde at administrere dusører.

- Henvendelserne om dusører vidner om, hvor meget den her sag berører offentligheden, siger Michael Lichtenstein, politikommissær hos Fyns Politi, i pressemeddelelsen.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller på SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind