Tidligere drabsefterforsker om ubådssag: Derfor er nye fund vigtige

De resterende ligdele og tøjet er en central del i efterforskningen, vurderer Kurt Kragh

Peter Madsen kommer ud fra en undersøgelse den 11. august. Foto: Kenneth Meyer
Peter Madsen kommer ud fra en undersøgelse den 11. august. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Særligt hovedet og tøjet, som Københavns Politi fredag fandt i Køge Bugt, kommer til at spille en central rolle i efterforskningen.

Det vurderer tidligere souschef på Rejseholdet Kurt Kragh.

- Det er vigtigt, at når man ikke har kunne finde en dødsårsag på torsoen, at man har fundet hovedet. Selv om hovedet har ligget i vand længe, kan man måske godt finde en dødsårsag. Du vil på halsen kunne se, om der f.eks. er brud på skjoldbruskhornet eller tungebenet, hvilket kunne indikere kvælning, siger Kurt Kragh til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Men vi ved endnu ikke, om dette er tilfældet. Det er noget, den fortsatte obduktion skal vise, og det er noget, som en retsmediciner kan slå fast længe efter dødsfaldet, siger han.

Peter Madsens forsvarer: Jeg er orienteret om fundet

Drabschef i Københavns Politi fortalte på et pressemøde, at den foreløbige obduktion af hovedet viste, at der ikke var tegn på fraktur på kraniet.

Peter Madsen har under grundlovsforhøret forklaret, at Kim Wall fik en 70 kilo tung luge i hovedet, og at hun efterfølgende faldt ned fra ubådstårnet.

Han har forklaret, at man kunne se et åbent kraniebrud, og at hun blødte kraftigt fra hovedet. Hun krampede i ca. 20 sekunder, og da det stoppede, konstaterede han, at hun var død.

Kurt Kragh vurderer, at retsmedicinerens foreløbige undersøgelse står i kontrast til det, som Peter Madsen har forklaret.

- Jens Møller siger, at retsmedicineren med sikkerhed kan sige, at hun ikke har kraniebrud. Jeg vil dog sige, at du godt kan få en dødelig læsion i hovedet, som ikke nødvendigvis er kraniebrud, men at det måske kan være svært at se, fordi hovedet har ligget i vandet længe, og at det påvirker ligets tilstand.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Politiet har fundet Kim Walls hoved

Tøjet er vigtigt
Ud over hovedet og to ben har politiet også fundet en pose med tøj og en kniv i forbindelse med efterforskningen. Særligt tøjet kan spille en vigtig rolle i forhold til kortlægningen af, hvad der kan være sket i ubåden.

- Det er et meget interessant fund i forhold til efterforskningen. Vi har jo tidligere fået at vide, at Kim Wall er blevet stukket 15 gange på kroppen blandt andet en del gange i underlivet. Der er det jo interessant at se, om man kan finde perforeringer i tøjet, som svarer til de stik, siger han og fortsætter:

- Der kan man jo komme frem til, om hun har haft tøj på, da hun fik de stik. Det er væsentligt, da stikkene ifølge retsmedicineren er påført lige omkring eller lige efter dødens indtræden, siger Kurt Kragh.

Kniven ønskede politiet ikke at komme nærmere ind på.

Efter Kim Walls død: Nu bryder familien 30 år gammel tradition

 (Derfor er hovedet så vigtigt, fortæller Kurt Kragh. Foto: EB)

Politiet undersøger rør
Kurt Kragh fortæller, at de rør, som er blevet brugt til at tynge tøjet og ligdelene ned med, også er et interessant fund.

-  De kriminaltekniske undersøgelser skal vise, om de rør, der er fundet i poserne, er identiske med de rør, der blev fundet på torsoen. Det er desuden interessant for politiet at finde ud af, om de rør normalt ligger i ubåden. Det kan være, at der er en plausibel forklaring på det. De bruges måske til en reparation? Derfor er det interessant at høre Peter Madsen, om det er noget, der normalt ligger i ubåden, eller om det er noget, som han har medbragt, siger Kurt Kragh.

Peter Madsen har tidligere forklaret, at han brugte toppe fra et topnøglesæt til at sænke liget. Men det svarer ikke til det metal, som er fundet på liget, fortalte Jens Møller lørdag på pressemødet.

Peter Madsen nægter sig skyldig i drab og partering af liget. Han fortæller, at Kim Wall var hel, da han begravede hende til søs, som det er formuleret i retsbogen.

Politiet mangler stadig at finde armene.

 (Se hele pressemødet her. Foto: Anthon Unger/EB)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller