Annonce:
Annonce:

Tidligere Mærsk-chef for borerig i Angola mistænkt for million bedrageri

Der var allerede rejst tiltale, da han i går blev anholdt i Københavns Lufthavn

(Foto: FLINDT MOGENS)
(Foto: FLINDT MOGENS)
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN i LYNGBY (Ekstra Bladet)

En 30-årig russisk mand, Vladimir Volkov, der har haft en ledende stilling i en udenlandsk afdeling af Mærsk Drilling, blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Lyngby.

Han er mistænkt for at have bedraget Mærsk Drlling for omkring 23 millioner kroner i sin egenskab af assistent rigmanager og senere rigmanager på en boreplatform i Angola ved navn Diliverer.

Han nægter sig skyldig i alle forhold, har hans forsvarer Jesper Madsen oplyst.

Retten har netop besluttet, at der ikke nedlægges navneforbud i sagen af hensyn til sagens alvorlige karakter, og fordi der allerede er rejst tiltale i sagen, og retssagen mod den 30-årige russer er berammet til at starte den 20. august ved retten i Lyngby. Efter planen falder der dom den 1. september.

Annonce:

Allerede inden den 30-årige er blevet fremstillet i grundlovsforhør, er der rejst tiltale mod ham for fem forhold af bedrageri af særlig grov beskaffenhed og et enkelt forsøg på samme.

Der er tale om en tidligere Mærsk-chef, som kom til Mærsk i 2009. Siden oktober 2012 har han været chef for en boreplatform i Angola, der hedder Deliverer.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International kriminalitet (SØIK) i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet, der har efterforsket sagen gennem længere tid.

I går slog Bagmandspolitiet så til, da den 30-årige ankom til Københavns Lufthavn i Kastrup.

Da han klokken 14.34 kom ud af ankomsthallen, klappede fælden.

Gennem sin ledende stilling i Mærsk Drilling i udlandet har manden ifølge Bagmandspolitiet godkendt fakturaer på fiktive  leverancer til boreriggen fra et lokalt firma, L & M Catering Hospitality Ghana ltd, som efterfølgende har delt indkomsten med den russiske mand.

Tidl. Mærsk-chef anholdt: Mistænkt for bedrageri for 23 mio

Annonce:

Selve bedrageriet på de 23 millioner skulle være foregået over flere år - nærmere betegnet fra marts 2011 til marts 2014. I månederne efter forsøgte han at fortsætte sit bedrageri ifølge anklagen, hvilket flere medarbejdere dog opdagede.

De gik derefter til ledelsen, som tog sagen videre til politiet. I den forbindelse blev den 30-årige  fritstillet af Mærsk Drilling.

Ifølge anklageskriftet, som netop er blevet læst op af anklager Rashid Elkott, har den 30-årige i forening med et lokalt firma i Angola bedraget Mærsk ved at Mærsk betalte for fødevarer og arbejdskraft, som aldrig blev leveret til boreriggen, hvorefter det lokale firma og den 30-årige Mærsk ansatte delte pengene.

Anklageren har netop dokumenteret, at der er overført 3,7 millioner dollars til den tiltaltes konto i Danske Bank i Lyngby fra L & M catrering.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: