Annonce:
Annonce:

Tidligere medlemmer af nazi-tæskehold: Autonom forfatter lyver om fortiden

Ny bog om autonomt tæskehold fortæller ikke hele sandheden og undlader at nævne nøglepersoner i miljøet, lyder kritikken fra tidligere medlemmer

Søren Lerche stod sammen med tæskeholdet for en rækker overfald på Nazister i Danmark i 90'erne. Foto: Scanpix
Søren Lerche stod sammen med tæskeholdet for en rækker overfald på Nazister i Danmark i 90'erne. Foto: Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

Tidligere autonom og hashpusher Søren Lerche fortæller i en ny bog om sin tid på et autonomt tæskehold, der blandt andet reagerede på informationer om nazister indsamlet af den venstreorienterede organisation Demos. 

I bogen beskriver Søren Lerche, hvordan tæskeholdet stod bag en række overfald og hærværksmissioner mod centrale personer inden for det nazistiske miljø i 90’erne. 

Men bogen bygger på en virkelighed, der udelukkende er konstrueret af Søren Lerche, lyder kritikken fra tidligere medlemmer af det autonome miljø. 

Manden bag De Brune Bude: Jeg var hårdkogt kriminel

Særbehandling
Ifølge de tidligere medlemmer er det især et nuværende folketingsmedlems rolle i mange af de aktioner, som Søren Lerche og tæskeholdet stod for, der konsekvent er skåret ud i flere episoder i bogen.

Annonce:

- Det virker, som en bevidst renselsesprocess. Den ene skal opnå sin ministerpension, den anden vil forsage sine dæmoner fra fortiden, lyder kritikken fra medlemmerne, der af hensyn til deres egen plads i miljøet ikke ønsker at stå frem med navn.

Ifølge de tidligere medlemmer, som også deltog i tæskeholdets aktioner, var det ordfører i Enhedslisten Pelle Dragsted, der ofte organiserede demonstrationer, og i den forbindelse også foretog rejser til Latinamerikanske modstandsgrupper for at få inspiration til aktionerne.

Artiklen forsætter under billedet:

 

Deltog i hærværk
Ordføreren har tidligere i 2013 stået frem i Dagbladet Information og fortalt om sin fortid i det autonome miljø, hvor han blandt andet var med under en aktion mod den danske nazileder, Jonni Hansens, plankeværk i 1999.

Annonce:

Nazilederen påkørte aktivisterne, da de var i færd med at save plankeværket i stykker med en motorsav. I bogen ’Autonom, Pusher, Mentor’ er Pelle Dragsteds rolle i missionen ikke nævnt, ligesom han ifølge aktører fra det autonome miljø i flere andre tilfælde er skrevet ud. Missionen i Greve havde ellers store konsekvenser for Dragsted, der var en af de aktivister, som blev ramt af Jonni Hansens bil.

Pelle Dragsted afviser, at han bevidst skulle være udeladt i Søren Lerches bog.

- Jeg har ikke fået særbehandling i den her bog. Jeg er med på lige fod som alle andre og har  ikke haft noget problem med at blive nævnt i bogen, men eftersom alle andre er anonyme ville det jo nok stikke ud, hvis mit navn stod der, lyder det fra Pelle Dragsted.

Ifølge Dragsted er han dog blevet kontaktet af Søren Lerche og har læst udkast til bogen inden publiceringen.

Søren Lerche vil over for Ekstra Bladet ikke kommentere Pelle Dragsteds rolle i bogen.

- Jeg kan ikke gå ind i, hvem der optræder i bogen, og hvem der ikke optræder, for så bryder jeg anonymiteten, siger Søren Lerche og understreger, at bogen ikke er et forsøg på et at beskrive miljøet og andre aktører, men nærmere sin egen radikalisering og vejen til hårdkogt kriminalitet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: