Tidligere PET-agent truet på livet: De ville dræbe mig

Den tidligere agent for Politiets Efterretningstjeneste, Morten Storm, skriver om hændelsen på sin facebook

'Jeg skulle dræbes på ren ISIS-manér', skriver den 40-årige tidligere agent på facebook. Foto: Jakob Jørgensen
'Jeg skulle dræbes på ren ISIS-manér', skriver den 40-årige tidligere agent på facebook. Foto: Jakob Jørgensen
Følg Krimi

Han har tidligere været dybt undercover i radikaliserede miljøer i Danmark og i mellemøsten og har siden blandt andet levet under jorden i frygt for repressalier.

Men for to måneder siden, da Morten Storm var tilbage i sin barndomsby, Korsør, var fortiden ved at indhente den 40-årige tidligere agent. Det skriver Morten Storm på sin Facebook.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg, nu på fredag, for to måneder siden, blev udsat og mirakuløst slap levende og uskadt afsted, fra/for et mislykket opportunistisk terrorattentat i korsør, hvor jeg skulle dræbes ude på revet bag ved campingpladsen, skriver Morten Storm på sin facebookprofil.

Morten Storm: Jeg vil ikke dø foreløbig

Morten Storm har overfor Ekstra Bladet ikke ønsket at knytte en kommentar til sagen, men hændelsen er uddybet på hans profil.

Ifølge den 40-årige tidligere agent troppede fem mænd op i Korsør en fredag i juni ifølge Morten Storm for at 'dræbe ham på ren ISIS-manér', som der står i opdateringen.

Ifølge Morten Storm var der tale om en blanding af arabisk-udseende mænd og samt en dansk konvertit.

- De ønskede sig selvfølgelig heltestatus, som dem der dræbte Morten Storm, skriver den tidligere agent om hændelsen.

Morten Storm blev landskendt, da han i 2012 stod frem i Jyllands-Posten og fortalte historien om sit utrolige dobbeltliv som religiøs ekstremist og civil agent for Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Efterfølgende fulgte et stormvejr af had fra religiøse fanatikere, hvor også vestlige efterretningstjenester kritiserede Storm for at have brudt løftet om fortrolighed.

Sikkerheden omkring Morten Storm har siden været optrappet. Selv har han tidligere overfor Ekstra Bladet fortalt om livet under jorden og ønsket om at kunne vende tilbage til en normal tilværelse.

På sin facebookopdatering sår han da også tvivl om sin fremtidige sikkerhed.

- Jeg åbenbart har mange fjender i dk, der vil mig til livs. Gad vide om jeg overlever næste attentat? For det vil helt sikkert ske igen!!!, skriver Morten Storm.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi ønsker ikke at kommentere sagen, men siger til Ekstra Bladet:

- Det er korrekt, at vi har registreret en hændelse om trusler. Tre mænd er foreløbig sigtet i den sag, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn til Ekstra Bladet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+