Tidligere rockerborg brænder i formodet påsat brand

Et tidligere tilholdssted for rockergruppen Gremium i Haslev blev natten til fredag formentlig udsat for en påsat brand

Den tidligere Gremium, som blev etableret i starten af sidste år, brændte i nat. (Foto: Lind Foto)
Den tidligere Gremium, som blev etableret i starten af sidste år, brændte i nat. (Foto: Lind Foto)

I nat hærgede en brand et tidligere klubhus for rockergruppen Gremium. Det bekræfter vagtchef for Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Mikkel Andersen over for Ekstra Bladet.

- Vi har haft en brand i en forladt bygning 23.55 i Haslev på Finlandsgade, siger Mikkel Andersen.

- Der har ligget et tilholdssted for en bande, der hedder Gremium, men de har forladt det for et stykke tid siden. Jeg har ikke det eksakte tidspunkt, men de forlod den tidligere på året, men jeg er ikke helt sikker, siger vagtchefen.

To brande
Politiet formoder, at der er tale om en påsat brand. Det gamle rockerklubhus står tom, og der er tale om to brande inde i bygningen.

- Det er jo ret usædvanligt, så vi betragter den som påsat. Det skal vi selvfølgelig have undersøgt nærmere i dag, siger Mikkel Andersen, som fortæller, at brandvæsnet først fik slukket branden sidst på natten.

Internationale rockere
Sidste år i februar var dansk politi massivt til stede, da Gremium åbnede klubhuset i Haslev. Den internationale rockerklub med det fulde navn Gremium MC har rødder i Tyskland og har mere end 140 afdelinger rundt om i Europa.

Tysk politi har sammenlignet motorcykelgruppen med andre kriminelle organisationer som Hells Angels og Bandidos. Rockergruppen er sat i forbindelse med narko, våben, vold og menneskehandel. Samtidig har banden været i åben krig med Nørrebro-grupperingen Brothas.

Ifølge Rigspolitiet består Gremium i også af personer fra indvandrerbande-miljøet og har en aggressiv rekrutteringsmetode.

– En klassisk gammel bandegruppering opstår normalt i et ret begrænset geografisk område, og helt typisk henter man medlemmer gennem familiære relationer, etniske relationer og venner. Men ved at de pludselig begynder også at have et ønske om at ekspandere til andre byer, fordrer det nogle andre måder at få medlemmer på, siger vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) Tormod Christensen til Faxes netavis.